Bosna i Hercegovina

Otkazani novogodišnji nastupi: Novi udar na džepove pjevača, gube se godišnje zarade

Ovo je vrijeme kada su u normalnim uvjetima muzičke zvijezde i zvjezdice imale dogovorene novogodišnje angažmane. U stara, dobra vremena u novogodišnjoj noći dosta njih je zarađivalo toliko novca od kojeg bi živjeli cijelu godinu. No, zbog pandemije koronavirusa svi novogodišnji nastupi u regionu su otkazani.

Na rubu

Ovo je dodatni udar na džep pjevača i muzičara, a mnogi od njih već mjesecima kukaju da su na rubu preživljavanja.

Tomislav Kašljević, jedan od najuspješnijih muzičkih producenata u regionu je kazao da su za novogodišnje nastupe bile nerealne sve ove godine, piše Avaz.

Dobro je što će se ovo sve malo stabilizirati i napokon shvatiti u kakvim vremenima živimo. Za gradove realno nisu to nikakvi gubici, to je više bilo pokazivanje mišića pojedinih gradonačelnika. Plaćali su se nastupi i po 100.000 KM, a sve tuđim novcem. To je isto kao kad vam bankomat izbaci 100 KM vaših, a vi mu se zahvaljujete. Jer, gradovi se uglavnom finansiraju iz budžeta – izjavio je Kašljević.

Jedan posao

I on bi, kaže, volio da od jednog odrađenog posla može živjeti cijelu godinu, ko ne bi.

Dosta pjevača živi u nekom svom svijetu i ne vidi šta se oko njih dešava. Njihovi zahtjevi su u ovako teškoj situaciji nerealno visoki. Ovo s novogodišnjim nastupima za dosta njih je katastrofa – dodaje Kašljević.

Ko se prilagodi…

Što je neki pjevač bolji od vlasnika nekog restorana, od nekog menadžera. Ko se prije prilagodi, taj će preživjeti. Svima nam je teško i svi se moramo potruditi da iz ovog napravimo najbolje što možemo – zaključio je Kašljević.

Prikaži više

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button