Bosna i Hercegovina

SDA kaže da će podržati Vladu KS ako Konaković bude premijer – Konaković im odgovorio: Nema šanse, osuši se sve što vi podržite

Iz Kluba zastupnika SDA u Kantonu Sarajevu su poručili da će podržati novu Vladu Kantona Sarajevo ako njen premijer bude predsjednik Naroda i pravde (NiP) Elmedin Konaković.

Pozivamo Konakovića, koji već po ustaljenoj matrici puno priča, pravi se da sve zna, ali konstantno bježi od odgovornosti, da se prestane kriti iza Edina Forte (op. a. bivšeg kantonalnog premijera i člana Naše stranke) ili nekog drugog kandidata za premijera, nego da preuzme odgovornost i sebe imenuje na to mjesto”, istakli su.

Naveli su da je mnogo razloga da se to desi.

“Razloga za to je mnogo, ali prije svega činjenica da je on osoba koja je 10 godina vladala Kantonom Sarajevo, prvo kao šef kluba SDA u Skupštini KS-a, zatim kao kantonalni premijer, a onda i kao šef koalicije u Kantonu posljednje dvije godine”, obrazložili su.

Smatraju da Konaković to treba uraditi i zbog krize u kojoj se nalazi Kanton Sarajevo.

“Kanton Sarajevo se nalazi pred teškim periodom. Osim dugogodišnjih problema koji su rezultat Konakovićeve vladavine, posljedice pandemije koronavirusa će se tek odraziti na Kanton Sarajevo. U takvim uslovima neodgovorno je i kukavički postaviti na čelo vlade bilo koga bez ozbiljnog političkog iskustva”, ocijenili su.

Imali su još jednu poruku za Konakovića.

“Ukoliko Konaković skupi hrabrosti i prestane se kriti iza nerelanih prijedloga i kadrovskih rješenja, a na koje će sutra svaliti krivicu za neuspjeh u vođenju Kantona Sarajevo – kako je svaljivao i na SDA dok je u njeno ime loše vladao Kantonom te prihvati odgovornost za političku krizu u Kantonu Sarajevo koju je sam prouzrokovao političkim trgovinama, i ukoliko preuzme vođenje vlade Klub SDA će ga, kao najveći klub u Skupštini, podržati pa čak i glasati za takvu vladu”, saopćili su iz SDA.

No, lider Naroda i pravde Elmedin Konaković nije ostao dužan pa im je na svom Twitter nalogu odgovorio.

Njegov tvit prenosimo u cjelosti:

To što vi podržite, osuši se. Sad neću, nema šanse. Realno vam treba reset, što prije. Nešto čudno jedete i pijete, napisao je Konaković.

Prikaži više

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button