Bosna i Hercegovina

Koronavirus ušao u Gerontološki centar Kantona Sarajevo

U Gerontološkom centru Kantona Sarajevo trenutno je zaraženo i u izolaciji 8 korisnika i 6 uposlenika ove ustanove od kojih su neki imali i težu kliničku sliku, potvrdila je kako „Avaz“ piše, direktorica Centra Melisa Alibašić-Hadžić.

Pokušavamo da korisnike smjestimo na sve moguće načine u KCUS i da dobijemo potporu Domova zdravlja. I oni su opterećeni, i njihovo osoblje je u izolacijama tako da to jako teško funkcioniše. Naš liječnik vodi najbolju moguću brigu oko naših pozitivnih korisnika ali morate razumjeti da su naši korisnici u godinama i da ih je zaista teško sačuvati ako je teža klinička slika- izjavila je Alibašić-Hadžić.

Od početka pandemije do danas, dva korisnika Gerontološkog centra su preminula od posljedica koronavirusa.

Imali su blage simptome, povišenu tjelesnu temperaturu, naravno zvali smo odmah da ih testiraju a informaciju da su pozitivni na COVID-19 smo dobili nakon njihove smrti- rekla je Alibašić-Hadžić.

Posjete Gerontološkom centru su i dalje zabranjene. Korisnici smiju posjećivati svoje porodice, ali se kod njih moraju zadržati 15 dana i pri povratku moraju imati negativan test na koronavirus.

Prikaži više

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button