Bosna i Hercegovina

Da li je SDA postala “ddl”?

U sjeni vrlo mučnog natupa Bakira Izetbegovića u dnevniku O televizije, skandaloznog pokušaja branjenja brojnih afera i izrečenih protivzakonskih konstatacija poput one da “državna komisija treba da utvrđuje da li Osmica ima diplomu (?!)”, ostao je važan, možda i najvažniji utisak, da Bakir SDA posmatra i tretira kao lično vlasništvo njega i njegove supruge dakle, kao “ddl”, društvo dva lica.

Kako drugačije objasniti ničim utemeljenu aroganciju, neuspio pokušaj korištenja jalijaškog vokabulara koji je uvijek okićen najprizemnijim uvredama i šupljim prijetnjama, osim na ubijeđenosti, podržanoj od nekoliko stranačkih ulizica i klimoglavaca, da su on i Seka vlasnici SDA.

A istina i realnost su savim drukčiji, jer bi upravo Bakir i Seka (ili je ispravnije, zbog važnosti u SDA, pisati Seka i Bakir?) mogli biti stečajni upravnici u SDA. Jer, braniti neodbranjive afere “Asim”, “Resporatori” i “Dipoma”, kao i njihove protagoniste: Asima, Fadila i Osmicu (kako ga Bakir zove od milja) je skandal antologijskih razmjera, posebno kada se zna da je riječ o osobama koji su ključni krivci za potpuni fijasko SDA u Kantonu Sarajevo.

I taman kada se pomisli da je dno dosegnuto, i da ne postoji ništa više, nikakva izjava, podatak, prijetnja, parametar, pošalica ili doskočica koja bi mogla dodatno povrijediti inteligenciju građana Sarajeva, Bakir nas opet iznenadi, i mrtav-hladan saopšti, urbi et orbi, da trebamo biti zahvalni KCUS-u (u prijevodu Sebiji Izetbegović) koja se jedina bori protiv pandemije korona virusa.

Iako je ovakva izjava sama po sebi netačna i skandalozna, građani Sarajeva naviknuti na Bakirove uvredljive izjave, su je i doživjeli i prokomentarisali u šeretskom duhu: Ja, i? , svjesni činjenice da je zabio još jedan autogol.

Da zaključimo. SDA je postala privatna firma odnosno, stranka bračnog para sa Poljina, u kojoj se inženjeri, menadžeri, ekonomisti, pravnici, doktori i polotolozi ništa ne pitaju, nego je vodi NN ženska osoba koja je naručila pogrešne respiratore, Fadil koji je kupio te pogrešne i neupotrebljive respiratore (Fadile, oprosti!), uvijek veseli i bezbrižni Asim koji se voli nekontrolisano hvaliti i pričati, i “Njiha i Osmica”, dvojac bez kormilara, a Osmica i bez fakulteta.

Bit će mučno gledati SDA 2022. kada bračni par ugasi svjetlo i stavi ključ u bravu stranke Alije Izetbegovića. Ipak, da ne bi završili sa ovakvim sumornim predviđanjem, dajmo šansu razumnim članovima SDA, jednu malu mrvicu nade i tinjajućeg svjetla u tunelu da, suprotno volji Seke i Bakira kao vlasnika stranke, pokrenu u narednim mjesecima proces unutrašnjeg ozdravljenja koji bi mogao obnoviti energiju SDA.
U suprotnom će slogan za izbore 2022 glasiti: Bila jednom jedna SDA!

Prikaži više

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button