Ilidza

Nova takmičarska sezona u KK Ilidža

I pored izuzetno teških uslova rada, Košarkaški klub Ilidža i u ovu sezonu ulazi sa organizovanim takmičarskim selekcijama i to: šest  muških i pet ženskih selekcija. Kao košarkaški klub koji radi i egzistira na području općine, kako rekoše iz ovog kluba, klub je jedini prijavio i jedini će učestvovati sa svim muškim i ženskim selekcijama u sistemu takmičenja Košarkaškog saveza Kantona Sarajevo i KS BiH.

Prijavili su se slijedeći timovi: juniori, kadeti, mlađi kadeti, minibasket – dva tima, i unobasket, kao i ženske selekcije juniorke, kadetkinje, mlađe kadetkinje, minibasket i unobasket.

-Ove sezone sve domaće utakmice igrat će se u KSC Ilidža, zahvaljujući razumijevanju menadžmenta JU KSIRC ILIDŽA, kao i sponzorima i menadžmentu KK Ilidža, koji je obezbijedio sredstva uz pomoć kojih će djeca sa područja općine Ilidža igrati u svojoj dvorani i  lokalnoj zajednici.Nažalost, uprkos uslovima u kojima sportski kolektivi teško pronalazimo  način za egzistenciju, podrška od Ministarstva kulture i sporta KS i aktuelnog ministra Kenana Alikadića, za takmičenje u ovoj sezoni u potpunosti je izostala.

Naši projekti i aktivnosti, kao i ogroman broj djece koji nam ukazuju povjerenje tokom godina, dokaz su da je reaktivirani KK Ilidža jedan veliki projekat cijele općine te smo zasigurno najmnogobrojnije sportsko udruženje u Općini Ilidža. Dokaz razvoja i uspjeha jeste i 14 zaposlenih mladih i obrazovanih trenera koji trenutno rade sa djecom, izjavio je Admir Sakoč, direktor KK Ilidža.

Prikaži više

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button