Bosna i Hercegovina

Plaćamo ih da ne održavaju sjednice: Parlamentarna skupština BiH kao da je na godišnjem odmoru

Prošlo je i više od mjesec od kada Parlamentarna skupština Bosne i Hercegovine nije održala sjednicu, piše PRESS.

Posljednja sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH održana je 14. oktobra 2020. godine i u parlamentarnom kalendaru nema nikakvih naznaka novoj sjednici.

Što se tiče gornjeg doma, Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH zasijedao je posljednji put 8. oktobra 2020. godine, a nova sjednica planirana je tek 24. novembra 2020. godine.

Važno je istaći kako se Parlamentarna skupština BiH ne nalazi na godišnjem odmoru. Državni parlamentarci već su iskoristili jednomjesečni odmor u augustu 2020. godine što je vidljivo i u samom parlamentarnom kalendaru.

Predstavnički dom PSBiH na ljeto nije zasijedao od 27. jula 2020. godine do 15. septembra 2020. godine, a Dom naroda PSBiH od 29. jula 2020. godine do 8. oktobra 2020. godine.

Za sve mjesece nerada parlamentarcima je isplaćena plaća u iznosu od preko 5.000 KM. Koaliciju na nivou državnih institucija čine SDA, SNSD, HDZ BiH i DF-a što znači da su ove stranke odgovorne za nerad ne samo Parlamentarne skupštine BiH već i Vijeća ministara BiH.

Prikaži više

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com