Ilidza

Vrhovni sud FBiH 24. novembra o predmetu “Dženan Memić”

Vrhovni sud Federacije Bosne i Hercegovine održat 24. novembra sjednicu u predmetu “Dženan Memić” s početkom u 11 sati. Optuženi Ljubo i Bekrija Seferović oslobođeni su u dva sudska procesa.

“Kantonalni sud u Sarajevu predmet je Vrhovnom sudu FBiH dostavio 13. marta, a 17. marta je dostavljen Federalnom tužilaštvu koji ga je vratio tek 9. juna. U dva sudska procesa Ljubo i Bekrija Seferović oslobođeni su krivice za izazivanje saobraćajne nesreće i spriječavanje dokazivanja, a presudom Kantonalnog suda utvrđeno je da nema dokaza da se te noći uopšte dogodila saobraćajna nesreća kao i da povrede na Dženanu nisu odgovarale onima iz naleta vozila na pješaka”, podsjetila je Arijana Memić, sestra stradalog Dženana Memića.

Podsjeća da “Vrhovni sud FBiH ima dvije opcije – može odbiti žalbu i potvrditi oslobađajuću presudu ili je usvojiti. U slučaju da usvoji žalbu, tada Vrhovni sud odlučuje bez vraćanja predmeta Kantonalnom sudu u Sarajevu”. Poručuje kako porodica Memić očekuje da će Vrhovni sud odbiti žalbu i potvrditi oslobađajuću presudu.

“Iskreno se nadamo da će se ova sjednica konačno i održati, kako je najavljeno, te da nijedan član vijeća neće imati zdravstvenih tegoba. Svima vama se zahvaljujemo na podršci. Dženan Memić nije stradao u saobraćajnoj nesreći, ubijen je”, poručila je porodica Memić.

Prikaži više

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button