Bosna i Hercegovina

Nenadić odbio ponude, neće biti ministar u novoj Vladi KS

Nenadić je prije nekoliko mjeseci imao i blaži moždani udar, a mjesecima već obavlja više poslova u Vladi KS što je ostavilo posljedice i na njegovo zdravlje

Iako je premijer Vlade KS Mario Nenadić podnio ostavku predsjedavajućem Skupštine KS Mirzi Čeliku, on je ostavio mogućnost da Vlada KS bude smijenjena na sjednici Skupštine KS koja je zakazana za 23. novembar – piše NAP.

Kako saznaje Patria, Nenadiću je iz više političkih stranaka ponuđena ministarska pozicija u novoj Vladi KS, ali je on već ranije potvrdio da se povlači iz politike. Nenadić je prije nekoliko mjeseci imao i blaži moždani udar, a mjesecima već obavlja više poslova u Vladi KS što je ostavilo posljedice i na njegovo zdravlje.

Novu Vladu činit će stranke Četvorke Narod i pravda, SDP BiH, Naša stranka, NBL, ali i samostalni zastupnici sigurno će tražiti da učestvuju u odabiru kadrova. Takvo nešto već je najavio Damir Nikšić, a Aljoša Čampara je kao ideju iznio formiranje ekspertske vlade. Nova skupštinska većina zvanično ima 19 zastupnika, a SBB je najavio da će podržati smjenu Vlade. Iz DF-a su također pozvali na imenovanje nove Vlade KS.

Prikaži više

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button