Bosna i Hercegovina

Kako su građani odabrali “obične vojnike” Srđana i Hasana, a nisu bogate generale Nedžada i Fikreta

Pobjeda kandidata “Četvorke” Srđana Mandića i Hasana Tanovića, poruka je na više načina. Birači su u nedjelju na izborima kazili NE bahatim generalima, sumjivih kvaliteta i još sumnjivijeg bogatstva. Umjesto toga odabrali su čestite ljude iz naroda, “obične vojnike”.

Odmetnuti pojedinci poput generala Ajnadžića i Prevljaka nisu uspjeli dobiti podršku građana Sarajeva. Na sve ono na što su u ratu morali šutiti iz straha, 30 godina poslije su odlučili da kazne. Izabrali su saborci svoje saborce Srđana i Hasana koji su sa njima noćima stražarili, koji su sa njima dijelili cigaru kad bi je zbavili, one sa kojima su svjedočili ranjavanjima njihovih jarana iz rova i sa kojima su ih spašavali.

Strpljiva je raja sarajevska, dobra ko hljeb, iskrena, ali zna i zapamtiti. Zapamtila je Fikreta i Nedžada i njihovog nelogičnog poslijeratnog bogaćenja, čekala svoju priliku i dočekala.

Zapamtila je raja sarajevska i jučerašnju naslovnicu stranačkog pamfleta – časopisa STAV kojeg uređuju Izetbegovićevi savjetnici i podanici. Sarajevska raja je nakon 30 godina kaznila bahatost dvojice generala, pa će i 2022. kazniti vas. Vidimo se, jedva čekamo!

Prikaži više

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button