Ilidza

Migranti napali policajce ispred kampa u Blažuju, jedan uhapšen

Dva policajca Uprave policije MUP KS napadnuta su 14. novembra ispred migrantskog centra u Blažuju, a jedan migrant je lišen slobode.

Ovu informaciju za Patriju je potvrdio Mirza Hadžiabdić, portparol Uprave policije MUP KS. On je kazao da je zdravstveno stanje kolega dobro.

“Dana 14.11.2020.godine u 05.00 sati policijski službenici Pete PU su, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 359. KZ F BiH (napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti), lišili slobode lice M.M. rođen 1995.godine iz Maroka. O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a lice predato u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Istog dana, sati nakon izvršene kriminalističke obrade, lice predato na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo”, saopćeno je iz Uprave policije MUP KS.

Portparol Tužilaštva KS Azra Bavčić kazala je danas da je od početka godine sedam predmeta u fazi istrage u kojima su osumnjičeni migranti, u devet je podignuta optužnica, a u 15 predmeta je donesena presuda.

Sinoćnje ubistvo u naselju Otes gdje je ubijen mladić, a dvojica zadobila povrede kada su migranti naoružani hladnim oružjem nasrnuli na njih danas je izazvao bijes građana koji se su okupili u Maloj aleji. Zatražili su hitnu reakciju nadležnih te sklanjanje migranata sa sarajevskih ulica. Poručuju da ne žele živjeti u strahu da li će ih neko napasti, opljačkati, ili ubiti.

Hadžiabdić je potvrdio da je ovo treće ubistvo od početka godine za koje se sumnjiče migranti. Jedna od lokacija na kojoj se migranti masovno okupljaju je terminal na Ilidži, kao i druga naselja, a naročito u Blažuju gdje ih boravi nekoliko hiljada.

Prikaži više

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pogledajte još
Close
Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com