Bosna i Hercegovina

Efendić: Ovo je nevjerovatno, promašili su ne jedan grad, nego čitav entitet

Prosto je nevjerovatno da jedan javni servis kantona može objaviti informaciju u kojoj promaši, ne jedan grad, nego čitav entitet, napisao je na Facebooku Semir Efendić, načelnik sarajevske općine Novi Grad komentirajući emisiju “Polis” na TV SA u kojoj je sinoć bio gost.

Podsjetimo, Koalicija Pod lupom jučer je izdala saopćenje za javnost u kojem je navedena jedna od nepravilnosti koja je izazvala burne reakcije i zbog nepotpune informacije dovela u zabludu javnost, a koja ide na štetu Efendića.

U ranijem saopćenja Koalicije Pod lupom navedeno je: “U općini Novi Grad 29 vreća je doneseno otvoreno, a aktuelni načelnik je dolazio i razgovarao sa članovima LIK-a”. Naknadno je iz koalicije Pod lupom potvrđeno da se radi o Općini Novi Grad (Bosanski Novi) u RS.

S obzirom da su mediji objavili prvobitno saopćenje za javnost u kojem nije bilo jasno navedeno o kojoj se općini već je pretpostavka bila da je Novi Grad (Sarajevo) došlo je do opšte pometnje.

U emisiji “Polis” Efendić je oštro demantirao bilo kakve tvrdnje o “29 otvorenih vreća i kazao da prvi put čuje za takvo nešto.”

Efendić je danas reagirao i putem društvenih medija.

 

Prikaži više

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com