Ilidza

Naša stranka će imati najviše vijećnika u Centru, u drugim sarajevskim općinama vodi NiP

Naša stranka (NS) je prema dosadašnjim, preliminarnim rezultatima osvojila najviše vijećničkih pozicija u općini Centar, dok u drugim sarajevskim općinama, uključujući općinu Ilidža, uvjerljivo vodi Narod i pravda (NiP).Naša stranka je prema prvim rezultatima osvojila 30,8 posto glasova u općini Centar, dok su na drugoj poziciji Narod i pravda sa 17 posto osvojenih glasova i na trećoj Socijaldemokratska partija BiH sa 14,45 posto osvojenih glasova.

Stranka demokratske akcije je na četvrtom mjestu sa 9,68 posto osvojenih glasova. Platforma za progres osvojila je u toj općini 6,02 posto glasova, a Demokratska fronta 4,42 posto glasova. Savezu za bolju budućnost pripalo je 4,09 posto.

Budući da je riječ o prvim preliminarnim rezultatima s područja općine Centar, dosadašnje razlike u utrci za vijećničke pozicije ne moraju ništa značiti i mogući su preokreti, isto kao i u drugim sarajevskim općinama.

Novo Sarajevo

U Novom Sarajevu uvjerljivo vodi Narod i pravda sa 29,97 posto glasova, a iza njih su Naša stranka sa 18,16 posto glasova, Stranka demokratske akcije sa 11,95 posto glasova i Socijaldemokratska partija BiH sa 9,74 posto.

Stari Grad

Preliminarni rezultati za Stari Grad još uvijek nisu objavljeni na stranici Centralne izborne komisije, ali će, prema našim informacijama, Nezavisna bosanskohercegovačka lista Ibrahima Hadžibajrića osvojiti najveći broj mandata.

Iznad 3 posto glasova osvojile su SDA, NiP, SDP, NS, SBB, SZSG i PZP.

Novi Grad

U Novom Gradu vodi NiP sa 24,73 posto osvojenih glasova, a odmah potom SDA sa 20,55 posto osvojenih glasova. Naša stranka je na trećem mjestu sa 14,20 posto osvojenih glasova. Platforma za progres je na četvrtom mjestu sa 9,58 posto glasova.

U Trnovu, Hadžićima, Vogošći i Ilijašu vodi SDA po broju osvojenih vijećničkih mandata.

(Kli

x)

Prikaži više

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button