Ilidza

Arijana Memić poslala jasnu poruku SDA: Vi ste patriote mita, korupcije i kriminala!

Zastupnica Naroda i pravde u Skupštini Kantona Sarajevo Arijana Memić obratila se na sinoćnjem završnom skupu Naroda i pravde u Butmiru.

“Zaista smo pokušali ovu kampanju voditi tako da se ne dotičemo teme rata, jer budućnost je tek pred nama, a mi imamo mnoštvo ideja i mnogo toga da ponudimo i još više posla da uradimo koji će nam u amanet ostaviti ovi prije nas. Oni nikada ništa nisu riješili, osim sebi i svojima poslove i čisti novac. I dok mi želimo da rješavamo i da radimo, oni uporno ponavljaju jedno te isto, a to je nedopustivo, jer na takav način samo pokušavaju da skrenu vašu pažnju sa onih stvarnih problema, sa onih problema koji sve nas ovdje pojedinačno muče”, kazala je u uvodu.

Istakla je da oni tjeraju građane, a i političare da se vraćaju na tu temu, ali da se ne živi u prošlosti.

“Mi poštujemo tu prošlost, naravno da je poštujemo i nikada je nećemo niti želimo zaboraviti, ali mi živimo danas i ovdje i živjećemo ako Bog da i sutra. Mi imamo mnogo toga da ponudimo i sve smo to stavili na papir, kao obećanje vama i sebi samima kao svjedočanstvo datoj riječi. No međutim, pored svih problema sa kojima se susreće naša općina Ilidža, oni nas tjeraju da se prvo posvetimo rješavanju ratnih profitera među nama, dobro ste čuli, ratnih profitera jer oni još uvijek profitiraju od rata”, poručila je Memić.

Dodala je sa budžetski novac umjesto na sanaciju i izgradnju cesta oni poklanjaju tzv. investitorima, umjesto da ulažu u bolju rasvjetu, u video nadzore na ovoj prometnoj i prostranoj opštini.

“Umjesto da nam omoguće priključke vode u svakom domaćinstvu i najudaljenijoj mjesnoj zajednici oni godinama usmjeravaju sve svoje resurse na samo njima bliske prijatelje, na njima bliske izvođače radova. Obzirom da znam da nas prate uživo, želim im direktno sa ovog skupa poručiti ono šta zaista mislim o njima: Vi jeste istinske patriote, ali patriote mita, korupcije i kriminala. Puna su vam usta boraca onda kada oni vama trebaju. Predstavljate se kao heroji ali kada vi trebate svom narodu, nema vas! Pa gdje je bio moj otac Fikrete? Gdje je bio moj amidža, dajdža maloljetni dobrovoljac, nane i dede?! Ako si zaboravio generale, pa pitaj svoje borce? Gdje sam se rodila ja generale?! Gdje se rodio moj Dženan? Pa nije valjda na Bosforu, nego pod ovim bosanskim nebom, pod ovim istim koje ti svojataš bez imalo stida!”, rekla je Memić.

Obratila se i kandidatu SDA za načelnika Ilidže Fikretu Prevljaku.

“Slušamo te danima generale kako si uz svoje borce, kako si onaj koji ih nikada nije izdao i koji ih nikada neće izdati. Pa gdje si bio generale onda kada si svoje herojstvo trebao pokazati u skupštinskim klupama?! Pobjegao si da ne glasaš protiv kriminala, pobjegao si da ne glasaš protiv korumpiranog kantonlanog tužilaštva. To samo rade kukavice generale, kukavice poput onih koji već godinama štite ubice moga brata, koji već godinama štite ubice djeteta borca Armije RBiH generale! Kukavički ste izdali tog borca generale. A sada bi da se kitite zaslugama tih časnih boraca i šehida i da na njihovoj zaštiti da se ugnijezdiš na čelo ove naše mahale”, rekla je Memić.

Ona je poručila i sljedeće:

“Kao neko ko zna šta znači izgubiti voljenu osobu, kažem vam da je došlo vrijeme, da se sa našom mahalom poselame poltroni, da konačno dopuste ovom narodu da prodiše, da napreduje, da grade bolju budućnost svojim nasljednicima, jer barem toliko je dostojanstva ovaj narod zaslužio. To mu niko ne smije oduzeti. Da se konačno vratimo u sadašnjost, gradimo budućnost a ne redovno prevrćemo i cjepkamo prošlost.

Zato 15. novembra kada izađete na izbore, sjetite se Dženana Memića, sjetite se Nadin Smajlović, sjetite se pokvarenih i podvaljenih respiratora, afere “Asim” i sjetite se da možete i da zaslužujete bolje jer promjene kreću sa lokalnog nivoa.

Na kraju želim da se obratim vama u ime dvije skupine građana koje predstavljam, da se obratim vama i našem načelniku Nerminu Muzuru u ime mladih i u ime žena u Narodu i pravdi a mislim i šire. Uz vas načelniče i naše kanidate, mi mladi konačno možemo da se nadamo boljim i pravednijim uslovima. Ne očekujemo da nam stvarate radna mjesta tamo gdje ih nema, nego očekujemo da ćemo eventualna zaposlenja dobiti prema svom znanju, sposobnosti a nikako ne stranačkoj pripadnosti. Znamo da ćemo imati lakši pristup informacijama, da ćemo ostvarivati podršku u našim idejama te naše ideje koje ćete podržavati biti društveno korisne. Obraćam vam se i u ime žena i očekujemo da nas se sjećate ne samo za 8. mart kada nam se pokloni po jedna ruža. Vjerujemo da ćemo imati otvorena općinska vrata za sva naša pitanja i također podršku u našim idejama, te da ćemo zajedno da gradimo bolje uslove za napredak žena u našem društvu. Žene su stubovi porodice, mogu biti fantastične supruge i majke i doktorice nauka. U vas se nadamo i sa vama ako Bog da u nedjelju slavimo pobjedu!

Zato pozivam sve vas, građane i građanke općine Ilidža, izađite na izbore, izađite i glasajte. Podržite našeg Nermina, naše kandidate, podržite mladost, spsobnost, hrabrost a nikako ne ratne profitere. Birajte bolju budućnost za vas, vašu djecu, vaše porodice i birajte Ilidžu jednakih a ne privilegovanih stanovnika!”.

Prikaži više

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pogledajte još
Close
Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com