Ilidza

Tope li se veliki snovi malog Hoše? Ilidža se oslobađa okova straha …

Jučerašnji tekst na našem portalu o kontraverznom ilidžanskom šerifu Izetu Bozaliji Hoši, probudio je duhove u ovoj sarajevskoj općini.

Naredba vrha ilidžanske SDA bila je izričita – svi stranački funkcioneri i kandidati na predstojećim izborima kao i razni uhljebi koji su svoje interese ostvarili preko Stranke demokratske akcije moraju putem komentara stati u odbranu jednog od stranačkih poglavica.

Naravno, kao i svaka druga, i ova naredba besprijekorno je ispoštovana, pa su tako razni aktivisti i ljudi koji svoje interese vide u SDA dali svoj maksimum kako bi na što kreativniji način pisali hvalospijevi vođi iz sjene.

Poslije jučerašnjeg teksta našoj redakciji javili su se mnogi članovi SDA Ilidža, čak i pojedini kandidati sa liste za Općinsko vijeće, koji ne mogu više da trpe Izeta Bozaliju, koji od općine želi da napravi svoju privatnu firmu, a koji funkcionere stranke kao i kandidate na predstojećim izborima tretira kao svoje uposlenike.

Fikret Prevljak sve više počinje gubiti kontrolu nad svojim postupcima, i svjestan da gubi izbore ne preza ni od čega, pa tako ucjenjuje ilidžanske privrednike kako bi ih prisilio da iskontrolišu izlazak na izbore svojih uposlenika, koje bi ovi trebali obavezati da uslikaju glasački listić sa zaokruženim njegovim imenom.

Hoša rukovodi ovom operacijom i daje svoje maksimume kako bi obezbijedio nedeljno ustoličavanje Prevljaka za načelnika Ilidže. Da Hoša gubi kontrolu nad ovim procesom dokazuju i primjeri nekih od radnika iz njegovih firmi koji su se javili našem portalu i zamolili da ostanu anonimni, a koji su izbezumljeni onim kroz šta prolaze od kad je počela Prevljakova predizborna kampanja. Uslovi rada u Hoše komercu postali su nepodnošljivi, pored svakodnevnog iscrpljućeg rada, radnici su dužni da posjećuju Prevljakove predizborne skupove i na taj način daju lažni prikaz masovnosti i predizborne euforije.

Svi radnici firme Hoše komerc koji imaju prebivalište na Ilidži dobili su vrlo jasnu direktivu: ”U nedelju ćete izaći na izbori i glasati za Fikru i SDA, glasačke listiće ćete uslikati zajedno sa nekim od dokumenata i u ponedeljak dostaviti na uvid”. Zauzvrat za bezpogovorno izvršeno naređenje radnici Hoše komerca imat će i dalje bizarne plate nedostojne bilo kakvog pomena, kao i narušena sva moguća prava koja ih zakonom sljeduju.

Da se Hoša ne plaši zakona posvjedočila nam je i jedna od njegovih bivših uposlenica, koja je bila prisiljena da prikriva svoju visokorizičnu trudnoću kako ne bi dobila otkaz i na taj način ostala bez prijeko potrebnih primanja za svoju porodicu, a naplaćivanje prekovremenog rada samo je luckasta pomisao u firmama Izeta Bozalije – Hoše.

Zanimljiv je i trend rasta firme Hoše komerc kojoj od 2012., dolaskom Fikreta Prevljaka na čelo Ilidžanske SDA mnoga vrata ka budžetskim poticajima bivaju otvorena pa tako prihodi ove firme doživljavaju eksponencijalni rast.

Pošto iz prve ruke znamo da je Hoša lično pogođen jučerašnjim tekstom poručujemo mu da dolaze progresivne snage koje će prekinuti njegovu nedodirljivost.

Ovim putem pozivamo i nadležne inspekcijske institucije da izvrše nadzor poslovanja njegove firme, u koju niti jedna inspekcija nije ušla skoro pa deceniju.

Prikaži više

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pogledajte još
Close
Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com