Ilidza

Osvanuli plakati u Sarajevu: Ne trebamo glasati za “Njiha”

Nekoliko dana uoči lokalnih izbora grad je osvanuo oblijepljen neobičnim plakatima punim poruka kojima se ukazuje na najveće afere i probleme koji potresaju bosansko društvo. Ne pominje se niti jedna stranka, ali je iz ključne poruke glasačima jasno na koga se odnosi – NE TREBAMO GLASATI ZA „NJIHA“, piše Raport.

Tako su „Oni“ označeni kao centar moći koji zataškava ubistvo Dženana Memića „da se zaštite stranački tajkuni“. Podsjeća se da su „Oni“ odbili liječiti djevojčicu Nadin i hiljade drugih građana. Direktnija aluzija odnosi se na „Profesoricu“ koja je otjerala sa KCUS-a stotine specijalista i medicinskog osoblja.

Podsjeća se na afere “Respiratori” i “Asim”, na “slučaj Pazarić” i kriminalnu pozadinu stravičnog stanja u tom domu.

Ozbiljna aluzija, zapravo optužba, odnosi se na “Njihovog lidera” koji je “upropastio reviziju presude protiv agresora i spasio Srbiju”. I na koncu, “Oni” su krivi i za egzodus hiljada mladih iz Bosne.

Istražili smo i saznali da iza plakata i poruka stoji nekoliko neformalnih ili registriranih grupa građana koje odavno ukazuju na deformacije od kojih trpe obični, mali ljudi i koji su direktna žrtva loše politike, katastrofalnog zdravstva i nefunkcionalne vlasti nacionalnih partija.

Iste grupe građana nedavno su pokrenule i peticiju za smjenu menadžmenta KCUS-a i direktorice Sebije Izetbegović. Nekoliko hiljada potpisa na peticiji nedvosmislena je poruka građana šta misle o menadžmentu KCUS-a i vlasti koja ga održava političkom silom.

Naravno, iako se u tekstu plakata ne pominje Stranka demokratske akcije, autori su i više nego jasnom porukom: “NE TREBAMO GLASATI ZA ‘NJIHA’”! sugerirali da se glas na lokalnim izborima ne daje za kandidate SDA. Tako je groteskni nastup i vokabular ilidžanskog tajkuna Fikreta Prevljaka postao sinonim za SDA, koju gotovo cijeli grad sada naziva… “NJIHA”.

Afere koje su pobrojane i Prevljakov “izražajni stil” danas zapravo otkrivaju i aktuelno lice i suštinu djeovanja ove stranke pa neće biti nikakvo čudo ako velika većina glasača zaiste i ne bude glasala za “njiha”.

Prikaži više

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pogledajte još
Close
Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com