Bosna i Hercegovina

Završena obnova “S krivine” u Sarajevu, od sutra tramvajem do Baščaršije

Kako je rekao ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adi Kalem, vrijednost radova iznosila je 600.000 konvertibilnih maraka i sve je završeno prije dogovorenog roka.

Marijin Dvor je obišao i premijer Kantona Sarajevo Mario Nenadić koji je kazao kako je sve išlo po planiranim aktivnostima.

“Hvala ministarstvu i izvođačima jer su radovi završeni dva dana prije isteka roka. Sve priče kako će ovo trajati do Nove godine su pale u vodu. Izvinjavam se građanima zbog problema koje su imali zbog ovih radova, ali oni su se morali desiti nakon 40 godina čekanja. Poklanjamo Sarajevu jednu uređenu saobraćajnicu jer znamo na šta je ovaj dio grada ličio”, kazao je premijer.

Odmah po početku radova uslijedile su velike gužve u ovom dijelu grada zbog nepripremljenosti izvođača na sarajevske špice. Nakon nekoliko dana problem je riješen otvaranjem dijela ceste u smijeru centra grada.

Rekonstrukcija pruge u dužini od skoro 369 metara počela je 2. novembra, a trebala je trajati 40 dana. Izvođači su bili OK BAU iz Gradačca i Željo d.o.o. iz Konjica.

Prikaži više

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com