Ilidza

Kojović: Prevljaku želim dobro zdravlje, čovjek se očito bori s gramatikom i vokabularom bosanskog jezika

Predsjednik Naše stranke i zastupnik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Predrag Kojović prokomentarisao je za Klix.ba prijetnje koje mu je nedavno uputio kandidat SDA za načelnika Ilidže Fikret Prevljak.

Kojović je upitan kako je doživio prijetnju Prevljaka, koji mu je poručio “kako ga neće biti” i da li je umoran od konstantnog pravdanja ko je, kakva mu je prošlost i kakvu BiH sanja.

“Gospodinu Prevljaku, njegovoj porodici i svim onim ljudima oko njega i na skupu, ja iskreno želim dobro zdravlje i puno sreće u ličnom životu. U političkom smislu, naravno, želim da bude poražen voljom građana. Čovjek se očigledno očajnički bori s gramatikom i vokabularom bosanskog jezika i teško je objektivno utvrditi šta je tačno htio da kaže. Ono što je sigurno je da, kada govori o nečemu što sam ja navodno rekao, iznosi potpune neistine. Nažalost, neki ljudi čuju takve laži, uzmu ih zdravo za gotovo i šire ih dalje. U svakom slučaju, nesumnjivo je da se radi o kršenju odredbi koje regulišu ponašanje tokom kampanje i zato je slučaj prijavljen nadležnim organima.

To da stalno moram da dokazujem da volim zemlju u kojoj sam rođen, odrastao i živim, to da sam je, kad je napadnuta, branio i da bih je opet branio, i da je ovo jedino mjesto na planeti gdje sam kući, gdje pripadam – je postao notorni dio moje svakodnevnice. Nisam se umorio i neću se umoriti. Smatram da je zadatak svakog odgovornog čovjeka koji se bavi politikom u BiH da energiju, znanje i karizmu, ako je ima, usmjeri na poboljšanje života koji građani BiH sada žive. Mi nismo zaslužili ni ovo siromaštvo, ni ovu retoriku koja huška, vrijeđa i obezvređuje ljudsko dostojanstvo i pokušava da ugasi nadu da ćemo i mi uskoro živjeti u jednoj normalnoj, sretnoj zemlji, u kojoj zakoni jednako vrijede za sve i svi imaju životnu šansu.

Takvu je i sanjam. Da parafraziram Kinga, sanjam o BiH u kojoj se o ljudima neće suditi na osnovu njihovog imena, nego na osnovu njihovih ljudskih kvaliteta. Ili u našem konkretnom slučaju, može li Srđan Mandić biti načelnik Centra”, kazao je Kojović.

Prikaži više

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pogledajte još
Close
Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com