Ilidza

Primitivizam na ulicama Ilidže u režiji SDA i Fikreta Prevljaka

Sav čemer, strah i nemoć, sve sumnje i primitivizam koji ponižava i degradira svako razumom obdareno biće, stao je u današnju kolonu automobila koja je kružila Ilidžom, kolonu u kojoj samo automobili koji su na čelu ove sramote, vrijede više stotina hiljada KM.

Automobili oblijepljeni glavama Fikreta Prevljaka, sirene, žmigavci, zastave SDA, ostrašćeni SDA uhljebi koji mašu sa njima, omladina koja misli da će im Prevljak zaista ‘dati krov nad glavom’ i kamion sa kojeg puštaju muziku vrhunac su kampanje ilidžanske SDA.

Predsjedavajući Skupštine Mirza Čelik na čelu kolone, degradira ovo tijelo koje treba da služi za primjer. Sedmicama su držali tribine, a kada su vidjeli da govoriti ne znaju i da teške bitke vode sa rečeničnim sklopovima, odlučili su umjesto da riječi, ponude građanima Ilidže trube. Eto toliko drže do njih. Bezidejno, blijedo i prije svega poražavajuće.

Vele, lakše je trubiti i fiziku upotrijebiti, nego mozgom se koristiti. Jer mozak se trenira godinama i ne može se ono po čemu se paučina sakupljala decenijama, nadoknaditi u jednoj kampanji.

2020. je godina, pogledajte kampanju OO SDA Ilidža i Fikreta Prevljaka i ogradite se od nje, jer ona ovakva je civilizacijska sramota. Ilidža je dio Kantona Sarajevo i treba biti dio Grada Sarajeva. Zapitajte se gdje je ovakvi mogu dovesti, ili još bolje, zabrinite se na što će je vratiti?

Prikaži više

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button