Ilidza

Novi kružni tok rasteretit će saobraćaj i povećati sigurnost

U ilidžanskom naselju Hrasnica završeni su radovi izgradnje kružnog toka.

Presijecanjem vrpce načelnik Općine Ilidža Senaid Memić i direktor firme, izvođača radova Mevludin Comerc d.o.o, Almir Bučan, danas su okončanje radova i pustili u promet saobraćajnicu.

Općina Ilidža je u ovoj budžetskoj 2020. godini planirala izgradnju kružnog toka u Hrasnici i nastavak prema Famosu sa dva kolovoza u dužini 180 metara i dalje preusmjeravanje u jedan kolovoz. Iznos ugovorenih radova je 1.518.778,39 KM. Izvođenje javne rasvjete povjereno je firmi Testingelektro d.o.o u vrijednosti 83.686, 59 KM. Ovaj projekat u potpunosti je finansirala Općina Ilidža.

Izgradnjom kružnog toka povezala se Hrasnica sa Ilidžom sa dva kolovoza po dvije saobraaćajne trake u dužini 4.6 kilometara. Sam početak izvođenja radova uslovljen je bio izmještanjem instalacije van tramvajskog i saobraćajnog pojasa i izmještene su van pojasa saobraćajnice i kružnog toka. Ovaj kruži tok rasteretit će saobraćaj i poslužiti sigurnosti u saobraćaju” rekao je, između ostalog, načelnik Memić, saopćeno je iz Općine Ilidža.

Urađeno je izmještanje gasovoda, vodovodnih cijevi promjera kao i izmještanje instalacija BH Telekoma i Elektrodistribucije. Stručni nadzor nad izvođenjem obavljao je Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo. Projekat je uradila projektna kuća TZI Inžinjering

Prikaži više

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pogledajte još
Close
Back to top button