Ilidza

CIK BiH pokrenuo postupak protiv Prevljaka po zahtjevu Naše stranke

Centralna izborna komisija BiH pokrenut će postupak protiv Fikreta Prevljaka, kandidata SDA za načelnika Ilidže zbog prijave Naše stranke koja tvrdi da je Prevljak na izbornom skupu prijetio predsjedniku te stranke Predragu Kojoviću, piše Avaz.

Sa pet glasova za, a dva protiv CIK je na današnjoj sjednici otvorio postupak provjere ovog slučaja, iako je član CIK-a Suad Arnautović upozorio da za to nema nikakvog osnova. Naša stranka je prijavila Prevljaka CIK-u poslavši njihovo saopćenje i medijske članke.

– Ovdje imamo zaključak kojim se već implicira da je osnovana sumnja prekršila odredbe. Morate imati materijalne dokaze da je koristio jezik mržnje. Dobili smo samo pola dokumentacije, prijavu Naše stranke. Ovo nije govor mržnje. Niti je izravna prijetnja niti nekoga podstiče na nasilje. Nema elemenata za pokretanje postupka, ako se pokrene onda treba primjeniti odredbe saslušanja stranaka – rekao je Arnautović.

Podržao ga je samo član Ahmet Šantić, međutim predsjednik CIK BiH Željko Bakalar nije. On je rekao da smatra da treba pokrenuti postupak protiv Prevljaka. Prilikom glasanja pet članova je bilo za, a dva protiv.

Prikaži više

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pogledajte još
Close
Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com