Ilidza

Neka neko objasni kandidatu SDA šta je “građanska država”: Fikret Prevljak se oglasio povodom optužbi da je prijetio Peđi Kojoviću

Predsjednik Kantonalnog odbora SDA i kandidat za načelnika općine Ilidža Fikret Prevljak odbacio je optužbe da je na nedavnom skupu SDA prijetio predsjedniku Naše stranke Peđi Kojoviću.

Prevljak, koji najvjerovatnije ne zna ni šta znači građanska država, nedavno se pobunio zbog toga što se Kojović zalaže za građansku BiH. Neko u SDA trebao bi objasniti Prevljaku da se i SDA zalaže za građansku državu, bar deklarativno, odnosno da je građanska država zbog sistema “jedan čovjek-jedan glas” zapravo dobra za Bošnjake jer su Bošnjaci najbrojniji narod u BiH.

Iz javnih istupa Prevljaka, koji su proteklih dana šokirali sve one koji su ih imali priliku čuti, može se zaključiti kako je autor saopćenja za javnost nego drugi, a nikako Fikret Prevljak. Jednostavno, stil pisanja, a ni gramatika saopćenja za javnost ne odgovara stilu Prevljaka.

Prevljak u svom saopćenju kaže da su se na pogrešan način interpretirale njegove izjave u kojima je govorio o Kojoviću.

“Kada je gospodin Kojović kazao da će ‘BiH postati građanska država ili je neće biti’ osjetio sam potrebu da reagujem, jer smatram da, nakon svega što smo prošli, ne treba ni u kojem kontekstu govoriti da – Bosne i Hercegovine neće biti. Razumijem Kojovićevu poentu, ali nikada ne treba koristiti formulacije u kojima se govori o nestanku Bosne i Hercegovine.

Što se tiče optužbi da sam prijetio Kojoviću odlučno ih odbacujem. Niti u jednom trenutku nisam namjeravao ugroziti Kojovićevu ličnu sigurnost, niti sam ciljao na njega, niti mu prijetio na bilo koji način. Ono što sam htio dati do znanja svojom porukom jeste da je Bosna i Hercegovina vječna i da će nas sve nadživjeti, i mene i njega i sve nas političare. Mi smo prolazni, Bosna i Hercegovina je trajna.

Mi smo se kao vojnici i oficiri Armije RBiH borili da BiH opstane i da se svako u njoj osjeća siguran i slobodan, i dokazali to djelima, a ne samo riječima. Tako ćemo nastaviti i kao političari”, poručio je Prevljak.

Prikaži više

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pogledajte još
Close
Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com