Ilidza

Damir Mašić: Vrijeme je da promijenimo SDA-ovu parnu mašinu koja u digitalno vrijeme vodi kampanju na mišiće i snagu. E neće moći!

Zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Damir Mašić obratio se na večerašnjem skupu u Hrasnici, a na kojem je predstavljen kandidat “Četvorke” za načelnika Općine Ilidža Nermin Muzur.

Zadovoljstvo mi je da smo svi ovdje večeras u Hrasnici, da nastavljamo davati podršku svim našim kandidatkinjama i kandidatima i našim listama, a pogotovo našem zajedničkom kandidatu za načelnika Opštine Ilidža Nerminu Muzuru. Naš opšti slogan kao SDP-a na ovim izborima je „Dosljedno s karakterom“, naših partnera iz NiP-a je „Iz temelja“, naših partnera iz NS-a je „Pospremanje“, tako da se spontano nekako nametnuo i naš zajednički slogan koji glasi „Pospremanje iz temelja ali dosljedno i s karakterom“.

Pored toga što smo ostali dosljedni, i što smo pospremali stvari iz temelja pokazali smo da znamo graditi i čuvati politička savezništva, prvo kroz vladu „Šestorke“, nakon toga kroz „Četvorku“, i evo na ovim lokalnim izborima imamo tu sreću i zadovoljstvo ali i ogromnu odgovornost da zajednički sa zajedničkim kandidatima nudimo bolju viziju, bolju budućnost, bolju perspektivu građanima svih opština u KS. To je ono na šta smo posebno ponosni.

Nakon 25 godina podjela i svega onoga što je loše u politici naša zajednička priča nastavlja se ako Bog da i na izborima 2022. godine. Zajedno smo pokazali da Kanton može bolje i više, pokazali smo da Vlada za godinu dana može otpakovati projekte koji su bili desetinama godina zakopani u nekim administrativnim ladicama. Upravo zbog toga koalicija „Petak 13“ nije potrajala duže od 6 mjeseci. Narednih trinaest dana i dalje, ćemo učiniti sve, da svako domaćinstvo i svaka građanka i građanin od ovih opština dobije naš program na kojem smo predano i zajednički radili. Za razliku od naših političkih protivnika mi znamo za koji interval smo pravili ovaj program, pravili smo ga za naredne četiri godine. Muzurov protukandidat kaže da ima program politički od 2000-2024. godine ne znajući da je jadnik rekao interval u kojem je 20 godina već prošlo. Protukandidat našem Muzuru kaže da će „ako Bog da u prethdne tri godine riješiti sve nagomilane probleme opštine“ .

E pazite, samo u ova dva primjera, a radi se o jednoj izjavi, jednog čovjeka na jednom skupu, rečeno je koja je razlika između nas i njih.

Prijete, ruše, razbijaju i rade sve ono što bi sramota bilo u svakom normalnom društvu. A kakvo oni društvo prave?! Prave društvo u kojem će za početak jedna, dvije, eventualno tri porodice vladati.

Prave društvo u kojem se na ulici ubijaju naša djeca i svi znaju ko su ubice, a sistem i društvo koji oni prave koje su napravili, štite i kriju i te ubice i taj sistem koji je takav kakav jeste.

“Četvorka” već pravi ozbiljnu priču i ovdje na Ilidži, a tek ćemo je praviti nakon 15. novembra zajedno sa svim ovim listama, zajedno sa većinom u OV Ilidža i zajedno sa našim budućim načelnikom koji će konačno i administrativno Ilidžu vratiti u grad Sarajevo, a to je Nermin Muzur.

I na kraju da za razliku od njih budemo moderni i zaključim, vrijeme je da promijenimo SDA-ovu parnu mašinu iz srednjeg vijeka koja u digitalno vrijeme vodi i dalje kampanju na mišiće i snagu. E neće moći!

Prikaži više

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pogledajte još
Close
Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com