Ilidza

Bogati general Prevljak uputio pismo siromašnoj vojsci: Dok sam živ ostat ću sa vama!

Općinska organizacija SDA Ilidža ne čelu sa svojim kandidatom za načelnika Fikretom Prevljakom, u kampanji koju vode, dotakli su moralno dno. Naime na adresu stanovnika Ilidže stiglo je pismo u čijem se potpisu nalazi Prevljak. Prvi je ovo put da se Prevljak obratio građanima Ilidže, simptomatično.

Na njegovu nepismenost i bazično nepoznavanje prilika, vremena i okolnosti smo se nažalost navikli. Nije više ni smiješno, sada je već otišlo u drugu krajnost. Poražavajuće je, tužno i ponižavajuće za svakog onog stanovnika kojeg bi Prevljak trebao predstavljati, a posebno za one koji su na njegove govore primorani da aplaudiraju, čak i onda kada ga ni sami ne razumiju, a što je uglavnom uvijek.

“Nadam se da si dobro, da tebe i tvoju porodicu moje pismo zatiče u najboljem zdravlju. Nikada ne mogu zaboraviti trenutke u kojima smo bili svi za jednog, jedan za sve. Mi nismo ostavljali svoje ranjene i mrtve, bili smo kao jedan do posljednjeg dana rata. Svaka šehidska majka i majka poginulog borca je moja majka”, napisao je Prevljak.

Što se tiče djece šehida, ne moramo ići daleko da bi pokazali na očiglednim primjerima o kakvom to odnosu SDA govori. Dok djeca SDA bliskih kadrova bivaju nagrađeni pozicijama koje nacrtaju kao npr. sin ministrice vanjskih poslova Bisere Turković što je nagrađen poslom u Kataru, do tada djeca šehida čijim se zaštitnicima predstavljaju bivaju “nagrađeni” biroom za zapošljavanje.

Nadalje Prevljak kaže kako zna da borcima ni danas nije lako.

“Najavljivao je rahmetli predsjednik da će biti nepravde prema borcima i da se moramo boriti jedni za druge, za naša prava, za ono što nam pripada. Ja sam uvijek bio i dok sam živ ostat ću tu sa vama i uvijek mi se možete obratiti” poručio je Prevljak svim pripadnicima boračke populacije koji ne žive već preživljavaju, iz udobnosti svog velelepnog restorana “Orahovica” dok je vjerovatno jeo pečenje i povremeno bacao oko na svog nekoliko stotina hiljada vrijednog četverotočkaša te na nadzornim kamerama gledao šta se dešava u kući u Butmiru vrijednoj preko milion KM.

“Dragi moj pred nama su lokalni izbori 2020. godine. Ja sam kandidaturu prihvatio kao nastavak borbe za sve ideale koje sam ti spomenuo u ovom pismu. Zbijmo naše redove. Očekujem tvoju podršku na predstojećim izborima. Ja ne znam izdati”, zaključio je ovo sramno pismo SDA-ov kandidat za načelnika.

Zanemarimo li degradirajući i licemjerni sadržaj pisma, mogli bi govoriti i o činjenici da su zloupotrebljeni lični podaci građana, obzirom da je svako od ovih pisama naslovljeno lično imenom i da to stvara određenu dozu nelagode kod građana Ilidže.

Zanemarimo li degradirajući i licemjerni sadržaj pisma, mogli bi govoriti i o činjenici da je sve poslano poštom, preporučeno, što će reći da su ogromna sredstva izdvojena za isto.

Zanemarimo li degradirajući i licemjerni sadržaj pisma, ali nećemo zanemariti!

Prikaži više

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pogledajte još
Close
Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com