Ilidza

SDP osudio vandalski čin na Ilidži: Mi nikada nećemo voditi takvu kampanju!

U srijedu, 28.10.2020. godine, od nepoznatih počinioca načinjena je materijalna šteta na objektu u vlasništvu privatnog lica na kojem su postavljene promotivne folije kandidata za OV ispred Socijaldemokratske partije (SDP) na Ilidżi. Važno je napomenuti da je objekat privatno vlasništvo, te je kao takav ustupljen za oglašavanje kandidatima za Općinsko vijeće SDP-a.

“Ovom prilikom oštro osuđujemo počinioce ovog vandalskog poteza,  vjerovatno onih koji su se prepali jakih lista i kandidata “četvorke” i kandidata za načelnika. Sramotno je da na taj način, u današnjem demokratskom društvu, pojedine stranke umjesto fer i poštenog načina predstavljanja svojih kandidata rade upravo suprotno, uništavajući privatnu imovinu i plakate kandidata drugih stranaka”, poručuje SDP.

Iz Općinske organizacije SDP Ilidža navode da se nikada neće voditi takvim vidom negativne kampanje, već samo i isključivo prema zakonu i propisima koje Centralna izborna komisija nalaže.

Samir Habota, predsjednik Općinske organizacije SDP BiH Ilidža, izjavio je da vjeruje u pravnu državu, te da će nadležni uspješno provesti istragu.

“Istinski vjerujem da se neće sakriti snimak sa kamera obližnjeg objekta, kao što je sakriven onaj sa hotela u slučaju ubijenog Dženana Memića”, navodi Habota.

Prikaži više

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pogledajte još
Close
Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com