Ilidza

SDA Ilidža: Govore nam da će nas iz temelja promijeniti, pospremiti, e Boga mi neće

Skup je počeo učenjem fatihe šehidima i poginulim borcima, kao i prvom predsjedavajućem Predsjedništva Bosne i Hercegovine Aliji Izetbegoviću i bivšem načelniku Općine Ilidža Ameru Ćenanoviću.

Potom je predstavljen, kako su naveli, pobjednički tim SDA, tim jakih ljudi spremnih da donesu nove vrijednosti i promjene u Općinu Ilidža.

Nosilac liste Mahir Lokvančić kratko se obratio kazavši da za razliku od drugih koji se bave populizmom, SDA umjesto populizma nudi odgovornost, a umjesto avanturizma sigurnost.

“Mi vlast ne doživljavamo kao čast i privilegiju, vlast za generala i njegov tim je odgovornost prema građanima i našoj lokalnoj zajednici. Zato 15. novembra jedini siguran glas koji možete dati jeste glas za Fikreta Prevljaka”, istakao je Lokvančić.

Obratio se i Prevljak.

“Ovo mjesto lično za mene ima poseban značaj, nešto što nas sve veže za rat i ratna dejstva. Čovjek se prisjeća tih dana kada je za jedan dan po 5.000 granata padalo na ove prostore. Ovo su sve izdržali naši borci. Ovo je naš temelj, temelj Bosne i Hercegovine koji su nam u amanet ostavili šehidi, ratni vojni invalidi i živi borci. Mnogi danas udaraju na ovaj temelj. Govore nam da će nas iz temelja promijeniti, pospremiti. E Boga mi neće. Dok god je snage u nama i snažne SDA ne damo se nikome pokoriti, niti ćemo pokleknuti”, kazao je Prevljak.

Na skupu prisustvovali aktuelni načelnik Ilidže i predsjedavajući Skupštine KS-a Mirza Čelik (Foto: SDA Ilidža)Na skupu prisustvovali aktuelni načelnik Ilidže i predsjedavajući Skupštine KS-a Mirza Čelik (Foto: SDA Ilidža)

SDA Ilidža je, kako je naglasio, sačinio platformu za razvoj Ilidže, a u njenom fokusu su građani i rješavanje njihovih problema i potreba.

“Briga o mladima će nam biti jedan od prioriteta. Želimo da im omogućimo upošljavanje i stambeno zbrinjavanje kako bi svoju budućnost gradili u svojoj zemlji”, naveo je Prevljak.

Gosti na ovom skupu bili su i aktuelni načelnik Općine Ilidža Senaid Memić i ratni komandant Ismet Hadžić.

“Toliko se radi na razgradnji, mržnji, netrpeljivosti da možemo biti sretni ako smo iole ostali normalni u ovom vaktu. Sve što nije trebalo raditi nakon rata, sada rade oni koji su plaćeni da to rade, koji  ne vide ni komšiju, ni brata, ni prijatelja, ni porodicu. Vide samo priliku da se otme i opljačka. Samo sloga, povjerenje i vjera jednih u druge  može nas spasiti da budemo ljudi”, poručio je u svom obraćanju Memić.

Ismet Hadžić je izrazio zadovoljstvo što se nalazi na butmirskom polju koje je, kako su saopćili iz SDA, simbol ratovanja i opstanka Bošnjaka na ovom prostoru.

“Mi smo se ovdje borili za državu, učvršćivali je. Fikretova jedinica s njim na čelu je odbranila ovaj prostor i omogućila nam da imamo cjelovitu Bosnu i Hercegovinu. Sada sa svih strana svjetske sile pokušavaju da naprave da Bosne nema, da nema muslimana. Neće uspjeti ako mi budemo jedinstveni, pametniji i ako budemo čuvali jedni druge. Mi  smo pobjednici, mi smo omogućili da pravimo ovu državu. Ko god dođe neće je praviti kao mi”, rekao je Hadžić.

Na prisutne građane, kako su istakli, poseban dojam i emociju ostavio je govor ilidžanske poduzetnice Adise Tufo.

“Kampanja je uveliko u toku i svi mi znamo da su pred nama još jedni izbori. A ko bira? Mi biramo. Koga biramo? Pa biramo one kojima vjerujemo, biramo one koji nikada izdali nisu i koji ako Bog da nikada izdati neće. Samo jak tim sa generalom Prevljakom na čelu vodit će Općinu Ilidža naprijed onim istim putem kojim su koračali i naši prethodni načelnici rahmetli Huso, Amer i Senaid Memić. Zbog takve politike Općina Ilidža je najrazvijenija općina u KS-u, ima najveću stopu rasta i jedna je od prvih u državi Bosni i Hercegovini, kazala je Tufo.

Predizbornom skupu prethodila je šetnja kandidata kroz Butmir i druženje sa stanovnicima ovog naselja, saopćili su iz SDA.

Prikaži više

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pogledajte još
Close
Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com