Ilidza

Kampanja SDA na Ilidži: Pomoćnik načelnika organizovao sastanak predstavnika sporta, obrazovanja i kulture, pa kao gosta ‘iznenađenja’ doveo Prevljaka

Na Ilidži su svi općinski i javni resursi stavljeni na raspolaganje Stranci demokratske akcije.

Registar boračkih udruženja odavno je kako kažu i sami njegovi članovi zloupotrebljen u svrhu kampanju Fikreta Prevljaka, općinski službenici po nezvaničnoj direktivi moraju prisustvovati javnim skupovima, sličnim onom kakav se danas održao u Maloj aleji sa folklonim društvom i gigantskom džezvom kafe.

Da je to samo jedan mali dio, govori i primjer Denisa Muhovića, državnog službenika, pomoćnika općinskog načelnika službe za obrazovanje, kulturu, sport i informisanje u Općini Ilidža. On je naime “sasvim slučajno”, u vrijeme kampanje, a pri tome kada su zabranjena bilo kakva veća okupljanja, naročito u zatvorenom prostoru, okupio sve predstavnike udruženja iz oblasti sporta, kulture i obrazovanja.

Skup je bez ikakvog stvarnog povoda organizovao u ugostiteljskom objektu “Oaza”, bez ikakve distance, nošenja maski i sl.

Također bez ikakvog povoda prisutnima se dotični Prevljak obratio kao specijalni gost. Ovaj očigledno politički skup u čiju svrhu su se iskoristili općinski resursi i zloupotrijebili kontakti podsjetimo organizovao je državni službenik, plaćen budžetskim novcem.

Muhović je inače član više upravnih odbora iako po zakonu to ne bi smio biti, a za neke od njih prima i naknadu.

Prikaži više

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button