Ilidza

Jedan sasvim običan radni dan: Na kafu sa Prevljakom morali doći uposlenici Općine i direktori javnih preduzeća za područja Ilidže; Slikao se i Čelik

Danas je u Maloj aleji na Ilidži kandidat za načelnika ove općine Fikret “Njiha” Prevljak organizovao javno ukupljanje koja su inače strogo zabranjena naredbama kriznih štabova zbog alarmantne situacije sa koronavirusom.

Obezbjedio je Prevljak veliku džezvu kafe za građane, a i folklorno-umjetničko društvo nije izostalo. Kako nezvanično saznajemo direktiva uposlenicima Općine bila je da napuste svoja radna mjesta i da kafu, htjeli to ili ne, popiju sa generalom. U radno vrijeme na okupljanju su se morali pojaviti i direktori svih javnih preduzeća sa područja Ilidže. Napomenimo da se će ova odsustva biti uredno plaćena novcima osiromašenih građana Kantona Sarajevo.

Brojni građani, javili su se redakciji PRESS-a te rekli da su zbog okupljanja pozivali Kantonalnu upravu za inspekcijske poslove KS, te da su tražili da se reaguje na ovo javno ukupljanje koje ugrožava zdravlje građana i utiče na ionako lošu epidemiološku situaciju u ovom kantonu. Građani su negodovali i zbog kako kažu “dvostrukih aršina” jer dok se njih kažnjava na ulicama, istovremeno se šuti i dopuštaju SDA skupovi ove vrste.

Prikaži više

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pogledajte još
Close
Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com