Ilidza

Uskoro još jedna kružna raskrsnica na Ilidži

Analizom uslova odvijanja saobraćaja na raskrsnici ulica M17-Bosanskih gazija-Ibrahima Ljubovića, a u cilju poboljšanja uslova saobraćaja pristupilo se izgradnji kružne raskrsnice. Izgradnjom kružne raskrsnice, pored poboljšanja nivoa usluge na već postojećoj raskrsnici, omogućit će se veća eksploatacija saobraćajnice koja se proteže uz desnu obalu rijeke Željeznice. Također, bit će obezbjeđen još jedan ulaz u centralni dio Ilidže, jer će vozila iz pravca Ilidže i pravca Blažuja imati mogućnost skretanja u centralni dio Ilidže.Navedena kružna raskrsnica planirana je po RP Pejton.

Kružna raskrsnica projektovana je kao gradska jednotračna kružna raskrsnica.Izgradnja kružne raskrsnice vršit će se u dvije  faze. U prvoj fazi planirana je izgradnja kružne raskrsnice sa tri  kraka, a u drugoj fazi planirana je izgradnja i četvrtog kraka prema naselju Pejton. Općina Ilidža uradila glavni projekat, riješila imovinsko pravne odnose te građevinsku dozvolu

Ovo je zajednički projekat  Općine Ilidža i Direkcije za puteve KS te su raspisali i zajedničku javnu nabavku, te izabrale izvođača radova. Vrijednost okvirnog sporazuma je 730.339,02 KM.

Prvi ugovor potpisan je  na iznos 473.722,17 KM. Rok za realizaciju prvog ugovora je 90 dana. Direkcija za puteve KS finansira 500.000,00 KM a Općina Ilidža 230.339,02 KM.Izvođač radova je Mevludin commerc d.o.o. Nadzor je firma PPG d.o.o.

Prikaži više

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pogledajte još
Close
Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com