Bosna i Hercegovina

Krizni štab KS odlučio da učenici predmetne nastave u Sarajevu školu pohađaju online

Kako su naveli iz Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade KS, kombinovani model nastave je zadržan za učenike razredne nastave (od I do IV, odnosno V razreda) također od sutra do 6. novembra.

To znači da će učenici od I do IV i/ili V razreda na smjene jednu sedmicu pohađati nastavu online, a drugu sedmicu u školama.

“Škole imaju mogućnost da, ukoliko brojno stanje odjeljenja razredne nastave u redovnom procesu broji maksimalno dozvoljenih 15 učenika, organizuju nastavu za ta odjeljenja bez primjene kombinovanog modela. Roditelji učenika koji su izjavili da žele da njihova djeca pohađaju isključivo online model nastave zadržavaju to pravo i dalje bez potrebe za novim izjavama”, naveli su iz nadležnog kantonalnog ministarstva.

Kada je riječ o predmetnoj nastavi za učenike od V i/ili VI razreda, nastavu pohađaju po online modelu do 6. novembra ove godine.

“Sjednice stručnih organa škole kao i sastanci s Vijećem roditelja i Vijećem učenika, roditeljski i informativni sastanci održavaju se online. Trajanje nastavnog časa je 30 minuta”, istakli su.

Škole koje organizuju produženi boravak isto trebaju činiti u skladu s epidemiološkim preporukama. Produženi boravak radi svaki nastavni dan u redovnom radnom vremenu.

Prikaži više

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com