Bosna i Hercegovina

Nove mjere: Sarajevski srednjoškolci će ponovo pohađati online nastavu

Kako nam je kazao Kemal Beganović iz kantonalnog Kriznog štaba, odluka je donesena iz razloga što veći broj srednjoškolaca koristi javni prijevoz gdje postoji rizik zaraze od koronavirusa.

“Odlučili smo se na ovo zbog javnog gradskog prijevoza računajući da se do srednje škole koristi javni prijevoz – da se smanji malo pritisak ujutro i poslijepodne na javni prijevoz”, obrazložio je.

Napomenuo je da će se postojeće mjere protiv pandemije koronavirusa striktnije provoditi, a to se prije svega odnosi na maksimalan broj ljudi koji mogu prisustvovati na otvorenim i zatvorenim prostorima.

Predsjednik Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja Kantona Sarajevo Saudin Sivro je u izjavi za naš portal poručio da su škole posljednje koje treba zatvarati zbog povećanog broja zaraženih virusom.

“Nije logično da se donese takva odluka, a da ostanu otvoreni kafići i tržni centri. To nema logike. Škole treba zadnje zatvoriti. Sve bi trebalo zabraniti – sjela, okupljanja, skupljanja, predizborne skupove, a zadnja opcija bi trebale biti škole”, potcrtao je Sivro.

Prikaži više

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com