Life Style

Kako vratiti izgubljenu motivaciju i nastaviti vježbati kod kuće

Stoga su stručnjaci otkrili nekoliko trikova kako da vratite motivaciju i šta da učinite kako biste se natjerali da ponovo vježbate kod kuće.

Za početak, ispitajte motivaciju. Ako ste nemotivirani, vrijedi razmisliti i zapitati se kakvu vrstu motivacije zapravo želite. Ponekad se osjećate izgubljeno ili jednostavno pregorite jer se promijenila motivacija. Možda ste voljeli atmosferu u teretani, no iste vježbe kod kuće nisu toliko privlačne. Umjesto da mislite kako tjelovježba više nije zabavna, pokušajte pronaći drugi tip motivacije. Izaberite cilj i pronađite program koji će vas do njega dovesti, piše Lifehacker.

Osim toga, skratite vrijeme. Ako dugo radite vježbe koje ne volite, smanjite količinu ili pronađite sličan tip vježbi. Naprimjer, ako vježbate uz video, napravite zadatke do pola. Na pola videa razmislite osjećate li želju nastaviti do kraja. Ili, ukoliko dugo trčite, umjesto toga napravite tri kraće šetnje.

Jedan od savjeta je i da kupite novu igračku. Ako vježbate kod kuće, sigurno je da ste uštedjeli novac za članarinu u teretani. S druge strane, oprema za tjelovježbu postala je dostupnija i jeftinija, iako još treba vremena i predanosti kako biste nabavili ono što želite.

Jednostavne stvari poput vreće s pijeskom i trakica za otpor mogu se kupiti svugdje, kao i bučice. Nova oprema može vam otvoriti prostor za nove mogućnosti tjelovježbe.

Naučite novu vještinu. Čak i ako ne možete nabaviti novu opremu, možete istraživati vježbe koje će vas odvesti u nekom drugom smjeru. Možda je sad pravo vrijeme da se pozabavite čučnjevima. Možda je vrijeme da naučite nove trikove u preskakanju užeta ili da konačno naučite voziti bicikl.

Također, umjesto da pokušavate održati fizičku spremu, zapitajte se šta ste zanemarili i na kojim se područjima možete poboljšati.

Prikaži više

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button