Bosna i Hercegovina

Zbog neisplaćenih plata za danas najavljeni protesti u GRAS-u

Predsjednik Sindikata GRAS-a Amir Muminović je u izjavi za Klix.ba potvrdio da i dalje postoje navedeni problemi, ali da se pokušavaju riješiti.

“Ne mogu dušu griješiti – uprava je ispunila sve stvari iz sporazuma (op. a. sporazum GRAS-a i Vlade Kantona Sarajevo o rješavanju problema u preduzeću) i to veoma, veoma užurbano. Vlada je osigurala novac i to puno brže nego što se očekivalo”, rekao je.

Ukazao je na problem zbog kojeg plate još nisu isplaćene.

“Trenutno je zapelo na banci. Desilo se ono što smo pretpostavljali. Banka traži pojedinačno izjašnjavanje suda po svakom pojedinačnom nalogu. Trenutno razgovaramo i ponovo ćemo imati jedan sastanak da nađemo modus kojim ćemo to ubrzati”, istakao je Muminović.

Ne negira da se problemi u GRAS-u odražavaju na korisnike njegovih usluga. To se prije odnosi na korisnike autobuskog prijevoza jer veći broj upotrebljivih vozila nije registrovan zbog finansijskih problema tj. blokade računa.

“Istina je to, mi smo na terenu hendikepirani. Reducirana usluga je sada još više reducirana. Trpe građani i to je jedan od razloga zašto bismo se svi trebali maksimalno uključiti, pa i sud i banka. Druga stvar je plata radnika koju su trebali dobiti prije mjesec. Ljudi su na izmaku i psihički i fizički”, naglasio je.

Za danas je najavio, kako je kazao, mirni protest.

“Danas u pola tri ćemo imati jedan mirni protest, ali nećemo remetiti ono malo usluge koju pružamo. Probat ćemo skrenuti pažnju, a ne znam šta će se dalje dešavati. Nadam se da će doprijeti do ušiju onih koji mogu učiniti da se ovo pretvori u jedan hitni proces i da se račun deblokira čim prije”, potcrtao je Muminović.

Prema njegovim riječima, nakon što novac bude dostupan registracija vozila se obavi relativno brzo, ali uslov za to je deblokada računa.

“Mi ćemo učiniti maksimalan napor. Ako treba radit ćemo i prekovremeno samo da registrujemo vozila. Onog momenta kada se deblokira račun usluga će biti sve bolja i bolja”, poručio je predsjednik Sindikata GRAS-a Amir Muminović.

Podsjećamo, GRAS i kantonalna vlada su nedavno potpisali sporazum kojim su se obavezali, između ostalih, na smanjenje broja radnika u preduzeću i višemilionske investicije u narednih nekoliko godina. Osim spomenutih, problem su i neisplaćeni računi za električnu energiju.

Prikaži više

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button