Bosna i Hercegovina

Policija i inspekcija će pojačati kontrole u gradskom saobraćaju u Sarajevu

Tom prilikom subjekti inspekcijskog nadzora će biti prijevoznici kao pravni subjekti, kao i putnici, saopćeno je iz KUIP-a KS.

Iz KUIP-a napominju da je u skladu sa Zakonom o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, zaštita od zaraznih bolesti obaveza svih fizičkih i pravnih osoba.

“Zbog toga uposlenike oba prijevoznika, kao i putnike, pozivamo na dosljednu primjenu donesenih higijensko-epidemioloških mjera”, poručuju iz KUIP-a KS.

Prijevoznici i vozila javnog gradskog prijevoza pod redovnim su nadzorima sanitarnih inspektora, koje su nerijetko do sada inicirali i sami putnici, nezadovoljni načinom provođenja higijensko-epidemioloških mjera za prevenciju širenja koronavirusa.

U dosadašnjim kontrolama u vozilima javnog gradskog prijevoza izvršeno je ukupno 36 inspekcijskih nadzora, a radi utvrđenih nepravilnosti, koje se odnose na nenošenje ili neispravno nošenje maski, kao i nepoštivanje propisane fizičke distance, donesena su rješenja sa korektivnim mjerama, navodi se u saopćenju KUIP-a KS.

Prikaži više

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button