Bosna i Hercegovina

U Sarajevu otvoren koridor za pomoć u kretanju slijepih i slabovidnih osoba

Koridor je urađen na širem području Skenderije, pa je tako povezano Udruženje slijepih i salbovidnih osoba sa svim stajalištima javnog prevoza.

Direktor Udruženja slijepih Kantona Sarajevo Fikret Zuko kazao je da je ovaj koridor jedan od najvažnijih projekata u BiH, a odnosi se na samostalniji život slijepih i slabovidnih osoba.

“Ovaj koridor urađen je na širem području Skenderije, povezali smo naše Udruženje sa svim stajalištima autobuskim, trolejbuskim, sa institucijama vlasti koje su ovdje u KS-u”, kazao je on.

Premijer KS Mario Nandić je također istakao da je ovo vrlo važan projekat u BiH.

“Mi ćemo danas pustiti u funkciju prvi ovako važan projekat u BiH u zadnjih desetak godina i najaviti da ćemo do kraja godine nastaviti i pripremiti produžetak ovog projekta, odnosno određenih koridora koji će spojiti postojeću infrastrukturu sa nekim drugim važnim dijelovima kako institucija u KS-u, tako i važnih komunalnih i drugih objekata za život građana KS”, kazao je Nenadić

Svečanom presjecanju, uz pridržavanje svih epidemioloških mjera, prisustvovali su ministar saobraćaja KS Adi Kalem, ministar finansija KS Jasmin Halebić te članovi Udruženja.

Prikaži više

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button