Ilidza

Kongres dječje i adolescentne psihoterapije u decembru na Ilidži

Glavna tema ovogodišnjeg kongresa je Značaj i mogućnosti psihosocijalne podrške u zaštiti djece i mladih, u doba i poslije COVID-19 pandemije i posvećena je jednoj od najosjetljivijih kategorija društva – djeci i adolescentima.

Zbog svoje kompleksnosti zahtijeva multidisciplinarni pristup pa će o njoj, kao i na prvom izdanju ovog događaja, govoriti eminentni stručnjaci iz različitih oblasti koji dolaze iz BiH, zemalja regiona i svijeta. Razmotrit će niz načina prevencije s ciljem očuvanja mentalnog zdravlja djece i adolescenata te pojasniti kako ih učesnici mogu uključiti u svoju profesionalnu praksu tokom i nakon pandemije COVID-19.

Organizator Kongresa je Bosanskohercegovačka integrativna dječja i adolescentna psihoterapijska Asocijacija (BHIDAPA), a glavni partner UNICEF.

Iskustvo s prvog izdanja kongresa obećava još jedan skup za razmjenu znanja, iskustava i dobrih praksi s ciljem očuvanja zdravlja i dobrobiti djece i adolescenata, najavu novih trendova, širenje poslovne mreže i druženje.

U skladu s preporukama i mjerama povodom borbe protiv COVID 19, učesnici će Kongres moći pratiti online.

Novosti o ovom događaju možete saznati na web i Facebook stranici Kongresa. U narednim danima će početi i prodaja kotizacija za ovaj događaj.

Prikaži više

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button