Bosna i Hercegovina

GRAS-ov račun još nije deblokiran, sindikat najavljuje velike proteste

“Račun još uvijek nije deblokiran. Sve se svodi na tu informaciju. Pokušavamo, radimo, sada bismo trebali otići do Vlade Kantona Sarajevo i advokata (op.a. koji zastupa radnike za neisplaćene izdatke) da vidimo šta je i kako je. Kako stvari stoje, ako u toku dana račun ne bude deblokiran, velike su šanse da će doći do velikih protesta”, napomenuo je Muminović u izjavi za Klix.ba.

Pitali smo ga da li očekuje da će Vlada Kantona Sarajevo uspjeti riješiti ove probleme već danas.

“Boga molim, Boga molim”, kratko je poručio.

Podsjećamo, osim plate koja nije uplaćena već više od 20 dana, GRAS ponovo ima problem s plaćanjem električne energije i registracijom vozila. Zbog blokade računa određeni broj vozila već nisu mogli registrovati, a postoji mogućnost da ne budu u mogućnosti da plate registraciju za vozila kojima ona uskoro ističe.

Kantonalni ministar saobraćaja Adi Kalem je ranije u izjavi za naš portal istakao da je vlast uradila ono što je bilo do nje i da GRAS mora ispuniti svoj dio obaveza. Tvrdi da je osiguran novac da radnici dobiju plate te da se plate struja i registracija.

Prije nekoliko dana kantonalna vlada i GRAS su potpisali sporazum koji su neki nazvali historijskim, a koji obavezuje na smanjivanje broja uposlenih i višemilionske investicije u preduzeću u narednih deset godina.

Prikaži više

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button