Ilidza

Dobitnicima uručena najveća priznanja Općine Ilidža

Općinsko vijeće je donijelo Odluku o dodjeli priznanja Općine Ilidža za 2020. godine u januaru, a nagrade dobitnicima trebale su biti uručene na svečanoj sjednici u povodu 12. marta – Dana općine Ilidža. Općina Ilidža je 12. marta trebala proslaviti dan reintegracije, i pokazati svima nepredak i prosperitet. Nažalost, zbog epidemiološke situacije uručenje ovih priznanja nije bilo moguće organizovati u vremenu kada je bilo planirano, stoga uručenje ovih priznanja dobitnicima organizirano je u četvrtak 8. oktobra 2020. godine.

U Multifunkcionalnoj sali Općine Ilidža uručena su priznanja i nagrade pojedinicima i kolektivima. Povelja za životno djelo otišla je u ruke Adise Tufo – za uspješno poduzetništvo, društveni aktivizam, te promociju lokalne zajednice, edukaciju i pomoć mladima i prof. dr Hamdi Lokvančiću – za cjelokupni naučni i obrazovni rad na razvoju veterinarske nauke u BiH i izuzetan doprinos razvoju i ugledu Općine Ilidža.

Zlatnu plaketu – pojedinačnu dobio je Mirsad Mirojević – za doprinos u odbrani zemlje i promociju općine Ilidža kroz sportske aktivnosti, a kolektivnu Udruženje boraca „I samostalna brigada – Sarajevo“ – za izuzetne rezultate u radu, organizaciji edukativno-kulturnih sadržaja, razvoju dobrih međuljudskih odnosa i rezultate u ostvarivanju prava građana. Srebrenu plaketu – pojedinačnu dobio je docent dr sc. Eldin Jelešković – za ostvarene posebne rezultate u sportu, uspjehu u vaspitno-obrazovnom radu i naučnom radu na međunarodnom, državnom i federalnom nivou i Fikret Moro (posthumno) – za izuzetanu hrabrost i organizaciji u odbrambeno- oslobodilačkom ratu tokom agresije na BiH.

Zahvalnice su uručene: Hasanu Šišiću za doprinos u razvoju lokalne zajednice i poboljšanje uslova života građana, Farisu Šačiću – za promociju kulturnih vrijednosti i postignute rezultate u oblasti književnosti, Ademu Bašiću – za postignute rezultate i afirmaciju Ilidže kroz rukomet, te prenošenje znanja i iskustva kroz trenerski angažman, Dženanu Hošiću – za izuzetne uspjehe u nogometu na domaćim i međunarodnim takmičenjima i doprinos u razvoju ovog sporta u općini Ilidža, te Fuadu ef. Goliću – za doprinos razvoju vjerskog života i aktivnostima u obrazovanju mladih. Plaketa odbrane uručena je Halilović ef. Nezimu Muderisu – za izuzetan doprinos u odbrani BiH tokom agresije, afirmaciju ljudskih vrijednosti i doprinos u jačanju državotvorne svijesti građana BiH.

Prikaži više

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button