Sport

BiH – Sjeverna Irska od 20:45 sati: Sve spremno za meč, navijači napokon na tribinama

20:10 – Na stadion Grbavicu se, kako javljaju reporteri portala Klix.ba s mjesta događaja, striktno primjenjuju preporuke JU Zavod za javno zdravstvo Kantona Sarajevo za spriječavanje širenja infekcije koronavirusa.

Održava se fizička udaljenost između osoba od dva metra, gledatelji koriste maske za lice, a poštuju se i preporuke da ulaze jedan po jedan. Također, prilikom ulaza na stadion svakoj osobi se mjeri tjelesna temperatura bezkontaktnim termometrom.

20:00 –Zmajevi će večeras imati i podršku s tribina. Utakmici će prisustvovati 1.800 gledatelja, a dio navijača se ranije okupio ispred stadiona Grbavica. Ulaznica nije bilo u slobodnoj prodaji, ali prema saopćenju NS BiH dio je bio namijenjen i organizovanim navijačkim grupama. Vrijeme do početka susreta “kratili” su navijačkim pjesmama.

19:50 – Stigli su početni sastavi za večerašnji okršaj, a selektor Zmajeva Dušan Bajević izveo je očekivanu postavu.

Na golu će biti Ibrahim Šehić, a u posljednjoj liniji odbrane ispred njega su Sead Kolašinac, Siniša Saničanin, debitant Anel Ahmedhodžić i Branimir Cipetić. Glavnu ulogu u srcu terena preuzet će povratnik u tim Miralem Pjanić, a društvo u sredini pravit će mu Gojko Cimirot i Amir Hadžiahmetović. Kapiten Edin Džeko predvodit će napad Zmajeva. Podršku s desne strane imat će u Edinu Višći, a s lijeve u Radetu Kruniću.

Prikaži više

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button