Bosna i Hercegovina

U Sarajevu uhapšene dvije osobe, pronađeni droga, bomba i municija

Uhapšene osobe se sumnjiče za izvršenje krivičnog djela “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 238. stav 1. KZ Federacije Bosne i Hercegovine.

U sklopu navedenih aktivnosti, a na osnovu Naredbe Općinskog suda u Sarajevu izvršen je pretres stambenog objekta na području općine Centar – Sarajevo, koji koriste osumnjičene osobe, kojom prilikom je pronađena NN materija koja svojim izgledom asocira na opojne droge Amfetamin i Cannabis Sativa L, vaga za precizno vaganje, pribor za konzumiranje opojne droge, ručna bomba, okvir i određena količina municije za vatreno oružje, mobilni telefonski aparati i sim kartice, te drugi predmeti koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku.

Uhapšene će nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama Federalne uprave policije, u zakonskom roku biti predata na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo uz Izvještaj o izvršenim krivičnim djelima.

Podsjećamo, u sklopu ove višemjesečne istrage u prethodnom periodu lišeno je slobode i zadokumentovano deset osoba protiv kojih je Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo podnesen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Prikaži više

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button