Bosna i Hercegovina

Načelnik Efendić i ambasador Mađarske obišli radove u Centru “Safet Zajko”

Nakon odabira izvođača radova i potpisivanja ugovora, sredinom augusta 2020. godine počeli su radovi na rekonstrukciji atletske svlačionice u Centru “Safet Zajko”, na inicijativu ambasadora Posa.

Vrijednost radova na rekonstrukciji iznosi 88.000 KM, a Ambasada Mađarske je obezbijedila četvrtinu tih sredstava.

“Ova svlačionica je bila dosta dotrajala zbog značajne upotrebe u proteklih pet godina od svih sportista koji su dolazili u Centar. Nakon što se završi izgradnja fudbalskih svlačionica, svlačionica koja je ranije korištena multifunkcionalno i za fudbal i za atletiku, bit će data na korištenje samo onima koji dolaze da treniraju atletiku i rekreativcima. Drago nam je da se taj projekt realizira i da ćemo vrlo brzo biti u mogućnosti da kada otvorimo fudbalske svlačionice, otvorimo i ovu za atletičare”, kazao je Efendić.

Ambasador Posa rekao je da u Centar “Safet Zajko” često dolazi s porodicom i da mu je drago da Sarajevo ima jedan ovakav sportsko-rekreativni centar kojeg smatra značajnim za zdravlje stanovnika

“Mislimo da je ulaganje u sport dobro i ako možemo da pomognemo ljudima da žive kvalitetno, a sport je dio kvalitetnog života, onda smo otvoreni za saradnju. Danas obnavljamo ovu svlačionicu, to je veoma važno za one koji treniraju, da se mogu presvući. Skoro sam siguran da ćemo nastaviti sa saradnjom, a posebno kada je sport u pitanju i radujem se unaprijed još nekim zajedničkim projektima u vezi sporta”, kazao je ambasador Mađarske u BiH.

Nakon obavljene konkursne procedure za izvođača radova izabrana je firma Prokon d.o.o. Direktor Dženan Šoro kaže da je objekat na kojem se izvodi renoviranje bio dotrajao i da je sanacija bila neophodna.

“Nakon demontaže zidne keramike vidjeli smo da su zidovi u dosta lošem stanju, koji su bili puni vlage. Morali smo ih demontirati i raditi nove, zatim smo krenuli u izradu novih instalacija. Već se krenulo sa izradom zidne keramike, PVC stolarije. Izmijenjena je stolarija koja je bila drvena”, kazao je Šoro.

Dinamika radova je zadovoljavajuća, iako je rad na rekonstrukciji objekata tehnički zahtjevniji od nove gradnje, te na projektu rekonstrukcije atletskih svlačionica svakodnevno radi tim inžinjera.

Prikaži više

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button