Bosna i Hercegovina

Velika akcija u Sarajevu: Uhapšen organizator krijumčarenja ljudi u BiH i na ruti zapadnog Balkana, s njim i 14 stranih državljana

Taj Iračanin danas je, u saradnji sa OSA, lociran na području Kantona Sarajevo, i uhapšen u velikoj akciji Službe za poslove sa strancima i MUP-a KS-a.

Državljanin Iraka koji, kako nezvanično saznaje Oslobođenje, predstavlja prijetnju javnom redu i miru te sigurnosti BiH i to zbog povezanosti sa organizovanim kriminalom i lancem međunarodnog krijumčarenja migranata, te još 14 stranih državljana uhapšeni su danas u Sarajevu.

Naime, inspektori Službe za poslove sa strancima već duži vremenski period kontinuirano su radili na pronalasku osobe za koju su postojale informacije da je jedan od vodećih organizatora u lancu mreže krijumčarenja ljudima kako u BiH, tako i u zemljama na cjelokupnoj ruti zapadnog Balkana.

Taj Iračanin, čiji su inicijali S. J, danas je, u saradnji sa OSA, lociran na području Kantona Sarajevo, i uhapšen u velikoj akciji Službe za poslove sa strancima i MUP-a KS-a. Zbog povezanosti sa njim, privedeno je i 14 stranih državljana, i svi su predati u dalju nadležnost Službe, gdje će im biti izrečena mjera protjerivanja iz BiH.

Oni će, kako je za Oslobođenje potvrdio voditelj ove akcije i načelnik Sektora za operativnu podršku u Službi za poslove sa strancima Rade Kovač, biti stavljeni pod nadzor kako bi se stvorili svi neophodni uslovi za njihovo udaljenje iz naše zemlje.

– Služba će u narednom periodu u saradnji sa drugim nadležnim bezbjednosnim organima preduzimati ovakve aktivnosti koje imaju za prioritetni cilj davanje doprinosa zaštiti ukupne bezbjednosti građana, istakao je Kovač.

Snimak predaje uhapšenih u prostorije Službe možete pogledati ovdje.

 

Prikaži više

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button