Bosna i Hercegovina

U Sarajevu lociran jedan od vodećih organizatora međunarodnog krijumčarenja migranata

Akcija je izvedena na osnovu operativnih podataka koje su prikupili inspektori za strance, a privođenje je izvršeno u petak na području Općine Stari Grad.

Za navedenu osobu je utvrđeno da predstavlja prijetnju javnom redu i sigurnosti Bosne i Hercegovine, zbog svoje povezanosti sa organizovanim kriminalom, te mu je izrečena mjera protjerivanja i stavljanja pod nadzor u Imigracioni centar.

Naime u pitanju je osoba koje je jedno od vodećih organizatora u lancu međunarodnog krijumčarenja migranata na zapadnobalkanskoj ruti.

Također prilikom provođenja zajedničke akcije pronađeno je još 14 stranih državljana, koja se dovode u vezu sa gore navedenim Iračaninom, te im je zbog ilegalnog boravka u BiH izrečena mjera protjerivanja iz BiH i stavljanja pod nadzor, kako bi se stvorili svi neophodni uslovi za njihovo udaljenje iz BiH.

Služba će i u narednom periodu u saradnji sa drugim nadležnim sigurnosnim organima, preduzimati sve neophodne aktivnosti, u cilju davanje doprinosa zaštiti ukupne sigurnosti građana Bosne i Hercegovine.

Prikaži više

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button