Bosna i Hercegovina

Mandić o obnovi tramvajske pruge: Vladi bitnije uštede izvođača od interesa građana

“Vlada Kantona Sarajevo svakim danom sve više iznenađuje svojim talentom za zagorčavanje života građanima i građankama. Rekonstrukcija dijela tramvajske pruge koja je počela danas i cijeli grad dovela pred kolaps trajat će najmanje mjesec dana. Ovakve stvari rade se noću. U vladi Edina Forte bilo je tako. Međutim, noćni rad je skuplji i Vlada je očigledno željela udovoljiti dvojici izvođača radova da uštede, zanemarujući više stotina hiljada građana koje gužve izlažu dodatnom trošku. Skori kraj ove vlade promijenit će i ovakvu bahatu i bezobzirnu praksu”, naglasio je bivši ministar komunalne privrede i infrastrukture i kandidat “četvorke” za načelnika Općine Centar Sarajevo Srđan Mandić.
Jutros počela sanacija dijela tramvajske pruge u centru Sarajeva, velike gužve u gradu

Podsjećamo, jutros je počela rekonstrukcija tramvajske “S” krivine koja se nalazi u centru grada. Zbog toga je nastala velika saobraćajna gužva u ovom dijelu Sarajeva. Gužve se stvaraju već od naselja Čengić Vila. To je izazvalo veliku nervozu kod svih učesnika saobraćaja, a posebno kod vozača.

Kako je ranije saopćeno iz Vlade Kantona Sarajevo, radovi će trajati narednih 40 dana, a tramvaji će saobraćati samo od Ilidže do Željezničke stanice narednih mjesec dana. Od Marijin Dvora do Baščaršije građane će prevoziti autobusi. Nadležni su pozvali na strpljenje.

Za mnoge je neprihvatljivo da se radovi izvode onda kada je saobraćaj najintenzivniji. Nije jasno zašto se sanacija ne vrši kada to nije slučaj ili zašto nije izvršena kada javni prijevoz nije bio u funkciji i kada je saobraćaj bio znatno manje intenzivan na početku pandemije koronavirusa.

Prikaži više

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button