Bosna i Hercegovina

Jutros počela sanacija dijela tramvajske pruge u centru Sarajeva, velike gužve u gradu

Radovi su počeli u ranim jutarnjim satima na “S” krivini u centralnom dijelu glavnog grada. Jutarnje saobraćajne gužve su uobičajene, a njima je dodatno doprinijela sanacija pruge.

Posebno je otežano kretanje motornih vozila i tramvaja od Ilidže prema Baščaršiji. Gužve su stvorile nervozu među svim učesnicima u saobraćaju, a prije svega među vozačima. Već od naselja Čengić Vila nastaju gužve.

Rekonstrukcija pruge u dužini od skoro 369 metara trajat će 40 dana, ranije su saopćili iz Vlade Kantona Sarajevo. Izvođač radova vrijednih skoro 584.000 KM je konzorcij kompanija OK BAU iz Gradačca i Željo d.o.o. iz Konjica.

Kako je kazao kantonalni ministar saobraćaja Adi Kalem, riječ je o prvoj rekonstrukciji ovog dijela pruge nakon 42 godine. Nadležni su pozvali građane na strpljenje dok se ne okončaju radovi.

Za mnoge je neprihvatljivo da se radovi izvode onda kada je saobraćaj najintenzivniji. Nije jasno zašto se sanacija ne vrši kada to nije slučaj ili zašto nije izvršena kada javni prijevoz nije bio u funkciji i kada je saobraćaj bilo znatno manje intenzivan na početku pandemije koronavirusa.

Prikaži više

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button