Sport

UEFA dozvolila povratak navijača na međunarodne utakmice

Vijest koju je Klix.ba danas najavio potvrdila je UEFA na svojoj zvaničnoj stranici.

Kako se navodi, tamo gdje lokalne vlasti to dozvoljavaju, na tribinama će moći biti popunjeno najviše 30 posto kapaciteta stadiona s tim da je gostujućim navijačima do daljnjeg zabranjen ulazak.

Kako je naveo predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin, utakmica Superkupa Evrope u Budimpešti je pokazala da se može dozvoliti djelimični povratak navijača na stadione, dok je u 27 zemalja već ta odluka na snazi.

Također, bit će obavezna određena pravila poput distanciranje među domaćim navijačima, a dodatne mjere predostrožnosti, kao što je nošenje maski, moraju se sprovesti u skladu sa lokalnim propisima.

Prema našim saznanjima, Ministarstvo zdravstva Federacije Bosne i Hercegovine je dalo zeleno svjetlo za odigravanje susreta baraža protiv Sjeverne Irske na stadionu Grbavica pred ograničenim brojem domaćih navijača 8. oktobra.

Na stadionu Fudbalskog kluba Željezničar Zmajeve će moći bodriti najmanje 1.300 a najviše 2.000 navijača, s obzirom da je predviđeno da će Nogometni savez BiH odobriti ulaznice za 10 do 15 posto kapaciteta stadiona.

Također, ova odluka UEFA-e znači i da će se susret BiH – Holandija u Zenici 11. oktobra moći igrati pred navijačima.

Prikaži više

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button