Bosna i Hercegovina

Raspisan konkurs za stipendije italijanske Vlade za studente

Ambasada Italije u Sarajevu saopćila je da je otvoren konkurs za stipendije italijanske Vlade za školsku 2020./2021. godinu za državljane Bosne i Hercegovine, kao i Italijane sa prebivalištem u našoj zemlji.

Stipendije su za pohađanje studijskih i istraživačkih programa pri italijanskim državnim ili privatnim, zakonski priznatim, obrazovnim institucijama, sa ciljem pospješivanja suradnje u kulturnoj, naučnoj i tehnološkoj oblasti, projekcije italijanskog ekonomskog sistema u svijetu i širenja italijanskog jezika i kulture.

Ovogodišnje stipendije su namijenjene isključivo studentima koji su dobili stipendije italijanskog Ministarstva vanjskih poslova u školskoj 2019./2020. godini i koji traže obnovu za nastavak ili završetak obrazovnog ciklusa magistarskog studija, visokog profesionalnog obrazovanja u oblasti umjetnosti i muzike (AFAM) ili višegodišnjeg istraživačkog doktorata.

Studenti trebaju predočiti svoje zahtjeve direktno, preko portala https://studyinitaly.esteri.it najkasnije do petka, 2. oktobra u 14 sati.

Stipendije su u trajanju od devet mjeseci počevši od 1. novembra 2020. i samo pokrivaju pohađanje nastave na teritoriju Italije. Kako bi dobili obnovu stipendije, studenti moraju dokazati da su osvojili oređeni minimalan broj obrazovnih kredita.

Za detaljne informacije o načinima prijave i potrebnim uvjetima savjetujemo da pažljivo prostudirate priloženi tekst konkursa na italijanskom i engleskom jeziku, kao i sekciju FAQ portala https://studyinitaly.esteri.it/en/node/35.

Prikaži više

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button