Ilidza

Na Ilidži u doba korone sklopljeno 380 brakova, pandemija nije odgodila ljubav

Kako su naveli iz Općine Ilidža, iako su društveni kontakti na otvorenom ili zatvorenom zabranjeni, mladi i zaljubljeni parovi su odlučili da ne odgađaju ranije planove za vjenčanje te su ove ceremonije prilagodili trenutnoj epidemiološkoj situaciji.

“Svi potrebni obrasci za sklapanje brakova u Općini Ilidža su besplatni i dostupni kako na web stranici tako i na Info pultu Općine, dok su vjenčanja besplatna srijedom i subotom u službenim prostorijama općine. Sam čin sklapanja braka se također može obaviti i van službenih prostorija Općine. U tom slučaju, na mjestima kao što su hoteli i restorani, budući bračni partneri su dužni platiti novčanu naknadu, u iznosu od 400 KM. Sklapanje braka u ovakvim slučajevima obavlja se svakog dana u periodu od 10:00 do 18:00 sati”, naveli su iz Općine Ilidža.

Istakli su i to da su vlasnici ugostiteljskih objekata dužni obezbijediti prikladnu prostoriju s odgovarajućim uslovima za ovaj svečani čin.

“Budući bračni partneri koji žele sklopiti brak u dane koji posebnim aktom Općinskog načelnika nisu utvrđeni kao dani u kojima se vrši sklapanje brakova u službenoj općinskoj prostoriji, tj. srijedom i subotom,  mogu to zahtijevati isključivo radnim danima u periodu od 10:00 do 18:00 sati uz plaćanje naknade u iznosu od 100 KM”, poručili su iz Općine Ilidža.

Prikaži više

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pogledajte još
Close
Back to top button