Ilidza

Općina Ilidža dodijelila 90.000 KM za razvoj poduzetničke inicijative

Ranijom Odlukom 17 kandidata dobilo je iznos od planiranih 70.000,00 KM, koji je raspoređen svim kandidatima koji su ispunjavali uslove po Javnom pozivu, ali ispod iznosa koji su tražili.

Izmjenama i dopunama Budžeta Općine Ilidža izdvojeno je dodatnih 20.000,00 KM. Navedeni iznos sredstava je raspoređen u skladu sa kriterijima za izbor poslovnih planova za njih 17. Ugovori su uručeni u sali Općine Ilidža 21. septembra.

Podsjećamo, Općina Ilidža i ove godine raspisala je javni poziv za sufinansiranje najboljih poslovnih planova sredstvima iz Budžeta Općine Ilidža, namijenjenih razvoju poduzetničke inicijative i zapošljavanju mladih i žena sa područja općine Ilidža. Na osnovu javnog poziva odabrani su najbolji poslovni planovi mladih. Novčana nagrada namijenjena je sufinansiranju troškova pokretanja biznisa kroz finansiranje troškova registracije biznisa, troškova sredstava za rad, zakupa poslovnih prostorija, obrtnih sredstava, i ostalih troškova. Visina nepovratnih sredstava po poslovnom planu je iznosila maksimalno do 5.000,00 KM.

Prikaži više

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pogledajte još
Close
Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com