Bosna i Hercegovina

Sarajevom će se 8. oktobra vijoriti zastave zemalja učesnica ZOI ’84 i EYOF

Ceremonija otvaranja Olimpijskog muzeja u Sarajevu predviđena je za 8. oktobar i sve završne pripreme privedene su kraju. Gradonačelnik Abdulah Skaka obratio se javnosti tim povodom.

“Poštovani sportisti Bosne i Hercegovine i cijelog svijeta! Kao gradonačelnik Sarajeva, želim s vama podijeliti zadovoljstvo što ponovo otvaramo vrata Olimpijskog muzeja. Iako je bio uništen i zapaljen tokom agresije na BiH, zahvaljujući  borcima Armije BiH i građanima Sarajeva, ovaj Muzej će ponovo biti dio naše kulture. Sve vrijednosti koje čine svako društvo odvažnim, a Sarajevo ih ima i kroz olimpizam, brižno je za našu budućnost sačuvao gospodin Edin Numankadić i Olimpijski savez BiH kojima se ovom putem zahvaljujem. Čin otvaranja Muzeja poklanjamo nama, Evropi i svijetu!”, naveo je on.

Kako dodaje, Sarajevo je grad primjer mnogim metropolama, pogotovo u ovim teškim danima kada se cijeli svijet suočava sa opakim virusom.

“Bit će to poruka koja ujedinjuje ljude, čuva vrijednosti, a kreira budućnost! Tog 8.10.2020. godine, Sarajevom će se vijoriti zastave zemalja učesnica na olimpijskim događajima kojima smo bili domaćini. Olimpijada 1984. i EYOF 2019., ispisali su stranice koje ćemo u Olimpijskom muzeju dijeliti sa svima, ali ostaviti prostor i za nove uspjehe. Ovo će biti kuća, posebno namijenjena djeci i omladini!  Kada sam bio dijete Muzej je gorio, a sada naša djeca trebaju živjeti u boljem svijetu za koji smo mi odgovorni. Zato, ja vjerujem u njihove uspjehe i snove. Svako dijete može promjeniti svijet!”, poručio je on.

Prikaži više

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com