Bosna i Hercegovina

Uz “Balet pod maskama” Narodno pozorište Sarajevo otvorilio novu sezonu

Narodno pozorište Sarajevo (NPS) novu umjetničku sezonu 2020./21. večeras je otvorilo programom Gala večeri Bal pod maskama.

U okviru Gala večeri Bal pod maskama publika ima priliku uživati u sadržajnom muzičko – scenskom programu u izvedbi ansambla Drame, solista i hora Opere te solista i ansambla Baleta NPS.

Na programu su poznate operne i operetske arije, dueti i popularne pjesme (Mozart, Verdi, Strauss…), kao i solo numere iz poznatih baleta “Krcko Oraščić”, “Dama s kamelijama”, “Uspavana ljepotica” i drugih, a večer su uljepšali glumci koji će uprizoriti scene iz rado gledanih komedija “Balkanski špijun u Sarajevu”, “Fistik ili san o suncu, mjesecu i još nekim sitnicama” te “Ožalošćena porodica”.

Iz Narodnog pozorišta Sarajevo podsjećaju da je, uz poštivanje mjera propisanih od Federalnog štaba civilne zaštite, broj posjetilaca koji će moći prisustvovati programima NPS-a ograničen, te da je obavezno nošenje zaštitnih maski za lice tokom boravka u zgradi pozorišta i za vrijeme trajanja predstava.

Prikaži više

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button